České Budějovice: domácí David Juračka (vpravo) a Tomáš Fila

České Budějovice: domácí David Juračka (vpravo) a Tomáš Fila | foto: Slavomír Kubeš, MAFRA

Volejbalový šlágr svede úřadující mistry z Budějovic s neporaženými Ostravany

  • 0
První. To slovo znají velmi dobře volejbalisté Českých Budějovic, úřadující mistři republiky. Letos ale mnohem častěji padá v Ostravě. Hráči tamního klubu totiž vévodí extralize - a to mají zápas k dobru. Ve středu (od 17:30) se na jihu Čech tyto dva kluby utkají.

Šlágr sedmého kola nabídne jeden primát. Buď Ostravští ztratí svou letošní neporazitelnost. Anebo Českobudějovičtí přijdou o nulu v kolonce domácích proher.

Severomoravanům to šlape doma i venku. Naposledy udolali loňského finalistu Kladno - přestože měli hodně namále. V tie-breaku zvítězili 16:14.

 Jihočeši kralují v domácím prostředí. Venku ale nestačili už dvakrát. Kromě zmiňovaného Kladna přivezli jediný bod také z Ústí nad Labem. V jedenáctičlenné soutěži jim proto patří až sedmá příčka (i oni ale odehráli pouze pět zápasů).

Zatímco hosté přijíždějí v plné sestavě, trenér českobudějovických Petr Brom bude možná postrádat libera Petra Habadu. Někdejší reprezentant právě bere antibiotika a na trénink nemá pomyšlení.

Zda bude do středy v pořádku, to na jihu Čech zatím netuší. Pokud však Habadu nepustí nemoc na palubovku, pozici libera by nejspíš znovu zastal David Juračka, dvacetiletý odchovanec táborského volejbalu.

Nejsledovanějším mužem středečního souboje bude bezpochyby Radek Motys. Šestadvacetiletého univerzála zavál volejbal z Budějovic do Ostravy. A zpět. Před touto sezonou Motys vrátil do mistrovského kádru a dnes patří k jeho úderným zbraním.

"Do kabiny vypíšu prémii," ujišťuje s úsměvem budějovický bomber. "Zveme do naší haly všechny fanoušky. Ostrava má silný tým, podporu z hlediště budeme moc potřebovat," dodává.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž