ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Na Nymbursku útočník pobodal muže, policisté ho obvinili z pokusu o vraždu

  • 0
Krajští kriminalisté prověřují sobotní napadení muže, který v Milovicích na Nymbursku zaútočil nožem na jiného muže a způsobil mu vážná zranění. Záchranáři převezli zraněného v kritickém stavu do jedné z pražských nemocnic. Podezřelého muže zadrželi kriminalisté a obvinili ho z pokusu o vraždu.

Událost se stala v sobotu před 21:00. „Mezi muži došlo nejprve ke vzájemné ústní rozepři, která vyústila ve fyzické napadení, kdy dvaačtyřicetiletý muž napadl nožem stejně starého muže a způsobil mu velmi vážná zranění,“ řekla krajská policejní mluvčí Michaela Richterová.

„Posléze byl v kritickém stavu vrtulníkem transportován do jedné z pražských nemocnic,“ dodala. Policisté útočníka zadrželi a umístili do policejní cely.

Policisté podají podnět na vzetí obviněného do vazby, aby se neskrýval před stíháním a trestnou činnost neopakoval. „V současné době již čelí obvinění ze zvlášť závažného zločinu vraždy ve stadiu pokusu,“ doplnila v pondělí mluvčí Vlasta Suchánková.

V případě odsouzení hrozí obviněnému deset až 18 let vězení.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,