Volejbalisté Ústí bojují o play-off - ilustrační foto.

Volejbalisté Ústí bojují o play-off - ilustrační foto. | foto: Ladislav Němec, MAFRA

Volejbalisté Ústí nad Labem si ve „válce“ setů nepolepšili

  • 0
Ve volejbalovomatematické bitvě o play-off, v níž už nejspíš rozhodne rozdíl setů, se o víkendu nic nehnulo. Osmý Havířov v sobotu podlehl 0:3 (-21,-19,-18) třetí Ostravě. Deváté Ústí ho napodobilo s lídrem extraligy Libercem, i ono se uklonilo 0:3 (-11, -22, -25). Kdyby urvalo dvě sady, šlo by o skóre před konkurenta na klíčovou figuru.

"Mám obavu, že s celky ze špičky Ostravou ani s Kladnem to v posledních kolech s touhle hrou nepůjde ani na vítězství v setu," strachuje se Miroslav Přikryl, kouč Ústí.

Jeho mladý tým, asi ještě poznamenaný čtvrtečním fatálním selháním s ČZU Praha, vstoupil do zápasu s favoritem bídně. Za stavu 2:10 si domácí brali už druhý oddechový čas. Nakonec uhráli jen 11 míčů.

Rozdíl třídy, ne-li dvou! "Dukla má pohárovou formu, chtěla odčinit minulou porážku v Ústí, ale my jí to na začátku laxním přístupem na přihrávce a servisu usnadnili," kritizoval Přikryl.

"Zase to byl zoufalý juniorský volejbal, který už přímo nesnáším. Přitom tři čtvrtiny extraligy hrajeme odpovědný, profesionální volejbal, ale poslední tři zápasy k tomu hráči přistupují trestuhodně. Mrzí mě to."

Ve druhé sadě Liberec odskočil na 19:15, rozhodující trhák. Vytvořil si ho i zkraje třetího setu, vedl 5:0, pak Ústí ožilo. Ani svou nejlepší fázi zápasu k zisku sady nedotáhlo, náskok 23:20 promarnilo. Liberecký kouč Michal Nekola podotkl: "Tuhle fázi hrálo Ústí výborně, jinak jsme to měli pod kontrolou."

Dlouhodobá část extraligy končí v tomto týdnu, studená válka mezi Havířovem a Ústím o poslední vstupenku do play-off se blíží vrcholu. Zapnout kalkulačky! Ústí musí nahrát na Havířov jednu výhru, nebo získat o dva sety víc. Rival ještě narazí na Kladno a Budějovice.

"Už loni, když jsem ještě trénoval Ústí, jsme do play-off nepostoupili kvůli setům, dostalo se tam Brno. Bojím se, že letos to může být stejné. V Praze si to Ústí strašně pokazilo," ví Nekola. Přikryl bojovně vzkazuje: "Zkusíme to, je to pořád v našich silách."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž