Liberec

Liberec - Liberečtí volejbalisté při útočné akci při čtvrtfinálovém utkání play-off proti Ústí nad Labem. | foto: Roman Čejka, MF DNES

Volejbalisté Liberce zahodili mečbol

Ostrava - Ostravští fanoušci propadali zoufalství. Záhy radostí vystřelovali ruce nad hlavy. A pak už jen bouřlivě tleskali. Právě skončil nádherný zápas. Bitva až do konce. V rozhodujícím pátém setu vedli volejbalisté lídra tabulky Dukly Liberec v Ostravě 13:11 a pak měli mečbol. Přesto ve prohráli 2:3.

Před Ostravou stejně jako před Kladnem mají liberečtí náskok už jen jeden bod. „Trestuhodně jsme ztratili bodové míče, které jsme získali dobrým podáním,“ prohlásil liberecký univerzál Dalibor Polák.

V tie-breaku za stavu 14:14 útočil ostravský smečař Správka do autu, ale když pak Kubala zablokoval Poláka, Správka zařídil poslední dva míče. Nejprve ulil – 16:15 a poté po servisu Kubaly zablokoval špatný příjem hostů 17:15!

V posledním setu se právě opoře Dukly Polákovi moc nedařilo. Dvakrát útočil do autu, zkazil servis a dvakrát ho domácí zablokovali. „Neuhrál jsem rozhodující balony,“ uznal Polák.

Čím si vysvětluje své chyby v závěru duelu? „Jsem v pozici, že se ode mne očekávají body,“ řekl. „Do každého míče jdu naplno a z toho vyplývají ty chyby. V tie-breaku jsem ale měl zatmění. Šel jsem za ranou, místo abych víc přemýšlel.“


Sport v roce 2024

14. 6. - 14. 7. Fotbalové EURO, Německo
29. 6. - 21. 7. Cyklistická Tour de France
1. - 14. 7. Tenisový Wimbledon