Velkou bitvu zlomil Zedníkův servis

Ostrava - Vypjatá bitva plná emocí vrcholila pátým setem. V něm Opavany zlomil servis Zedníka. Opavští museli zabrat, aby se na krok nepřiblížili vyřazení. Neuspěli. V Ostravě s DHL prohráli i druhé čtvrtfinálové utkání extraligy. Třetí se hraje v pondělí od 18 hodin v Opavě.

"V závěru jsme hůř přihrávali, a to rozhodlo," řekl opavský kapitán Peter Goga. "Jsem ale přesvědčený, že se sem ještě vrátíme."

To ostravský trenér Peter Kalný odmítá. "Pátý zápas v Ostravě už nebude," tvrdí. "Bylo to důležité vítězství."

Opavští se cítí poškozeni některými verdikty rozhodčích. "V takových soubojích rozhodují maličkosti a ty sudí trochu nezvládli," uvedl opavský trenér Rastislav Chudík. Podivoval se, že včetně čárových byli tři rozhodčí z Ostravy.

"Ti pískají naše zápasy už dlouho a nikdy se nestalo, že by utkání ovlivnili, spíš se při sporných míčích přikláněli k soupeři," upozornil ostravský kapitán Jakub Zvolánek. Největší emoce vzplály v závěru čtvrté sady. Za stavu 18:20 hosté po smeči Plichty reklamovali míč v hřišti, leč podle rozhodčího Antušáka byl v zámezí.

Goga protestoval, až dostal žlutou kartu a najednou byl stav 20:20. A když Zedník esem zvýšil na 21:20, měli domácí výhru nadosah. Leč hosté se nepadli a zásluhou dobré obrany sadu vybojovali. "V tom setu jsme už byli dole," uznal Peter Goga. "Cením si toho, že jsme ho ještě otočili."

V páté sadě Ostravští při Zedníkově podání obrátili stav z 6:7 na 10:7 a výhru už nepustili. "Pro domácí byl podstatný spolehlivý výkon Zedníka a Burrowa, k nimž se v pátém setu přidal Zvolánek," podotkl Chudík.

Rozhodčí: Antušák, Blažek. Sety: 23:25, 25:19, 25:22, 23:25, 15:9. Čas: 119 minut. Přímé body podáním: 8:4. Zkažené servisy: 22:9. Body blokem: 10:15. Stav série: 2:0.
Ostrava: Štika, Zedník, Jedlička, Konečný, Burrow, Golštajn, libero Správka - Zvolánek, Kanovský, Ledvoň, Vaughan.
Opava: Goga, Valaštek, Demar, Paták, Plichta, Kvapil, libero Palinek - Klos, Jurtík, Chudík.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž