Milada Bergrová (vpravo) a Šárka Kubínová z Prostějova na bloku

Milada Bergrová (vpravo) a Šárka Kubínová z Prostějova na bloku | foto: Petr Janeček, MAFRA

Prostějov jasně vyhrál, kouč Čada však viděl hodně chyb

  • 0
První polovinu základní části Středoevropské ligy zakončily volejbalistky VK Modřanská Prostějov ve stylu opravdových šampionek. Bratislavské vysokoškolačky porazily za hodinu 3:0 a udržely se první před rakouským Schwechatem Vídeň.

"Byli jsme lepší v útoku, to rozhodlo," řekl prostějovský trenér Miroslav Čada. I přes hladké vítězství ale viděl ve hře svého týmu nedostatky. "Hluchých míst v našem výkonu přesto bylo více, než bych si přál. Hlavně v obraně jsme nehráli dobře."

Hanačky měly slabší rozjezd. "Je pravda, že vstup do utkání jsme měly pomalejší. To se někdy proti papírově slabšímu soupeři stane. Silnější soupeř by to potrestal," přiznala prostějovská blokařka Milada Bergerová. "Příště se musíme více soustředit na rozcvičku a nastoupit maximálně namotivované."

V dalších dvou setech Bratislava uhrála vždy pouze 14 míčů. "Máme mladý tým, přesto jsem zklamaná," podotkla bratislavská trenérka Zuzana Tlstovičová. "Naše hráčky si mohly proti zkušenému soupeři zahrát s chutí a něco se přiučit. To se nepodařilo. Strašně moc jsme chybovaly."

Pro Hanačky byl zápas přípravou na Ligu mistrů s Lodží. A ukázal nedostatky. "Náš přechod do útoku byl hodně komplikovaný. V mezihře jsme měli hluchá místa," uvedl Miroslav Čada. "Na útoky soupeře jsme v řadě případů reagovali zbytečně pomalu. To by se nám stávat nemělo."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž