Českobudějovičtí volejbalisté slaví úspěšnou akci

Českobudějovičtí volejbalisté slaví úspěšnou akci | foto: Marek Podhora, MAFRA

Volejbalové Budějovice ve finále ztratily dobrou formu, míní Pochop

  • 0
Vyhráli jen jen jeden zápas z pěti - druhé finále 3:2 na severu Čech. S takovým výkonem na devátý titul v novodobé historii klubu volejbalisté českobudějovického Jihostroje ani pomýšlet nemohli. Při vyvrcholení extraligy nedal Jihočechům suverénní Liberec šanci a v sobotu výhrou 3:0 si došel pro titul.

„Nedá se teď říci, jestli to byla úspěšná, nebo neúspěšná sezona. Naším prvotním cílem už před startem extraligy bylo finále a v něm pokud možno uhrát první místo. První požadavek jsme splnili, ale musíme uznat, že letos byl Liberec lepší, a my jsme se nepotkali s dobrou formou,“ řekl manažer Jihostroje Stanislav Pochop.

Liberec vyhrál hned čtyři zápasy bez ztráty jediného setu. Titul má naprosto zaslouženě. „Hráli opravdu dobře, jejich tým se mi zdál víc semknutější než náš. I když ve druhém zápase u nich, kde jsme vyhráli, také dělali chyby.

V dalších utkáních se hodně setů dostalo sice až do koncovek, ale čtyřikrát prohrát 0:3 už o něčem svědčí. Na to se historie neptá, jestli jste prohráli na konci setu, nebo ne. Skóre mluví jasně,“ říká Pochop.

Jihostroj se letos ani neprobojoval do finále Českého poháru a v Lize mistrů získal jedno vítězství, když doma porazil Innsbruck 3:1. „V Lize mistrů bylo pro nás hlavní vyhrát jakýkoliv zápas, protože v této soutěži není špatný tým. Uvažovali jsme, že bychom mohli vyhrát třeba i dvakrát, ale jedno vítězství nad Innsbruckem je i tak pro nás přínosem. Takže je také těžké říci, jak se nám letošní sezona v Lize mistrů povedla. Vlastně jsme také jen splnili naši povinnost, kterou vedení vyhlásilo před sezonou,“ doplnil současný manažer a bývalý blokař.

Druhých míst ve své sbírce volejbalisté Českých Budějovic zase tolik nemají. Od roku 1995 až do letoška byl Jihostroj stříbrný jen čtyřikrát. „V týdnu bude vedení hodnotit celou letošní sezonu a také se samozřejmě už dostane na nadcházející ročník,“ zmínil Stanislav Pochop.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž