Tým volejbalistů Liberce a jeho zkušené opory (zprava) Kopáček, Správka,...

Tým volejbalistů Liberce a jeho zkušené opory (zprava) Kopáček, Správka, Holubec i Štokr. | foto: Ota Bartovský, MAFRA

Volejbalisty Liberce čeká dvojzápas v Ústí nad Labem

  • 0
Skvělou vítěznou sérii z extraligy chtějí volejbalisté Dukly Liberec potvrdit i v Českém poháru, ve kterém obhajují loňský triumf. Ve čtvrteční odvetě čtvrtfinále nastoupí v roli favoritů od 18 hodin na palubovce Ústí nad Labem s náskokem výhry 3:1 z úvodního domácího utkání a k postupu do pohárového Final Four jim stačí uhrát dva sety.

V Ústí nad Labem se Liberečtí paradoxně představí také hned o dva dny později v sobotu v rámci programu 17. extraligového kola.

V nejvyšší soutěži mají za sebou volejbalisté Dukly šňůru sedmi tříbodových vítězství v řadě, v nichž ztratili jen dva sety. Naposledy vyřídili mistrovské Karlovarsko 3:0 v jeho hale, pevně si drží druhé místo o čtyři body za lídrem Českými Budějovicemi a s šestibodovým náskokem na třetí Kladno. Ústečtí jsou osmí na hranici postupu do play off.

„Čeká nás dvojzápas v Ústí, který nebude vůbec snadný, protože o kvalitách soupeře hlavně v domácím prostředí dobře víme,“ tvrdí Michal Nekola, kouč mužů Dukly. „Proto nic nepodceníme a prostě musíme v obou zápasech potvrdit roli favorita. Pokud jde o pohár, určitě nebudeme spoléhat jen na zisk těch dvou setů k postupu, ale utkání chceme rozhodně vyhrát, abychom zůstali na té vítězné vlně.“


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž