Radost budějovických volejbalistů

Radost budějovických volejbalistů | foto: Petr Lundák, MF DNES

Budějovičtí volejbalisté startují sezonu. I s Ligou mistrů

  • 0
Vloni je Jihočeši dvakrát porazili jasným výsledkem 3:0. Volejbalisté Českých Budějovic, úřadující mistři, otevřou nový extraligový ročník právě proti týmu z Odoleny Vody. Zápas prvního kola domácí nejvyšší soutěže začne v pondělí v 19.20 hodin a bude ho vysílat ČT sport.

V týmu Odoleny Vody hostuje českobudějovický smečař Jiří Kraffer, který tak bude mít v této sezoně šanci, že si zahraje daleko více než na jihu Čech. Středočeský klub navíc trénuje Jihočech Jiří Šiller. Favoritem utkání jsou však hráči Jihostroje, kteří odcestují na první zápas v kompletním složení.

Českobudějovičtí volejbalisté vstupují do nadcházející sezony s jasným plánem. Chtěli by obhájit letošní vítězství v Českém poháru a minimálně být opět ve finále extraligy. „Víme, že těžší je titul obhajovat než ho vyhrát,“ zdůrazňuje prezident klubu Jan Diviš.

„Chceme však opět patřit mezi domácí špičku a nadále bavit naše fanoušky kvalitní hrou. Vedle herní profesionality chci, aby z týmu byla cítit slušnost a radost. K tomu můžeme přidat i trochu teatrálnosti, jako předvádí například smečař Michálek, blokař Todua nebo nahrávač Miguel de Amo. A máme tu zábavu, kterou chceme předvádět divákům,“ dodává Diviš.

Po dvou letech se tým Jihostroje opět podívá mezi evropskou volejbalovou špičku. Čeká ho Liga mistrů. Budějovice jsou rovnou nasazené do základní skupiny ve třetím koši a jejich soupeři vzejdou, až se dohrají předkola. Už teď je ale jasné, že se volejbaloví příznivci mají na co těšit.

„V prvním koši jsou to třeba italské týmy Civitanova a Perugia, Zenit Kazaň a Kuzbass Kemerovo z Ruska a neméně silný vítěz polské Plus ligy Kędzierzyn-Koźle. Z druhého koše můžeme mít Fenerbahce Istanbul, Berlín, Varšavu a Ankaru nebo Friedrichshafen. Čtvrtý koš pak nabízí italské Trentino, ruský Novy Urengoy a Jastrzębski Węgiel z Polska a dva týmy, které postoupí z předkola,“ vyjmenoval manažer Jihostroje Robert Mifka možné soupeře.

Prezident budějovických volejbalistů si přeje, aby Jihočeši evropské supertýmy dokázali trochu potrápit. „Rádi bychom se v Lize mistrů prezentovali lépe než v minulé sezoně Karlovarsko (to nevyhrálo ani jeden set, pozn. red.),“ přeje si Jan Diviš.

Do nové sezony vstupuje úřadující mistr jen s drobnými změnami v kádru. Smečaře Jiřího Kraffera a Maxe Staplese nahrazuje Martin Mechkarov z Bulharska a Marek Zmrhal. Post druhého nahrávače nově patří Ondřeji Piskáčkovi.

Poprvé se Jihostroj ukáže doma za týden v sobotu od 18 hodin s Příbramí. Vstupné na jednotlivé zápasy základní části diváci pořídí za 80 a 120 korun, a to buď online přes CBsystem, nebo na pokladnách hodinu před začátkem utkání. Permanentka vyjde na 1 500 či 2 000 korun.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž