Českobudějovický trenér Jan Svoboda

Českobudějovický trenér Jan Svoboda | foto: Marek Podhora, MAFRA

Kladno, nebo Brno? Budějovičtí volejbalisté vyhlížejí soupeře

  • 0
Lépe to ani nešlo. Budějovičtí volejbalisté hladce postoupili přes Zlín do semifinále play-off. Svému soupeři ve čtyřech utkáních nepovolili vyhrát ani jeden set. „Samozřejmě, že nás výhra 4:0 na zápasy těší. Ale mnohem více jsem spokojený s naším předvedeným výkonem,“ řekl trenér Jan Svoboda.

Podle něj se Jihočechům hlavně dařilo neustále dostávat zlínské volejbalisty pod tlak. „Drželi jsme se své hry a také jsme si dávali pozor na trochu jiný systém Zlína, který má například diagonálního hráče na přihrávce. Což je podobné, jako kdyby u nás Maciel přihrával. Vytvořili jsme si také tlak na servisu a naše obrana jak na síti, tak v poli byla dobrá,“ chválil Svoboda.

Ve čtvrtfinálové sérii začala vycházet Budějovicím také přihrávka. I proto se na nahrávce zlepšil kapitán Filip Habr, který rovnoměrně rozděloval míče mezi krajní a středové hráče.

Ještě ve středu budou mít volejbalisté Jihostroje volno. „Není to ani tak kvůli odpočinku od tréninků, ale spíš proto, že jsme teď byli pohromadě skoro čtyři týdny a kluci si prostě od sebe potřebují trošku oddechnout. Od čtvrtka začínáme normálně trénovat a připravovat se na semifinále. Pauza je teď hodně dlouhá i díky reprezentační přestávce u mládežnického nároďáku,“ uvedl kouč.

V semifinále se České Budějovice potkají buď s Kladnem, nebo s Brnem. Ale na soupeře si musí ještě počkat, o všem totiž rozhodně série mezi Karlovarskem a Kladnem. Ta je po pondělku vyrovnaná, oba celky vyhrály dvě utkání.

„Pokud vyhrají Vary, tak máme Brno a pokud zvítězí Kladno, čekají nás v semifinále právě Kladenští,“ vysvětlil Jan Svoboda s tím, že Jihostroj začíná další sérii play-off doma ve středu 6. dubna od 18 hodin.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž