Hráči pražských Lvů slaví vítězství.

Hráči pražských Lvů slaví vítězství. | foto: ČTK

Naši fanoušci jsou hladoví po play off, říká volejbalista Janouch před finále

  • 0
Po napínavé semifinálové sérii s Duklou Liberec se dostali po dvou letech znovu do finále. Dosáhnou ale volejbalisté Českých Budějovic i na jedenáctý tuzemský titul? Nejúspěšnějšímu extraligovému týmu v samostatné české historii budou čelit pražští Lvi, kteří vyřadili Karlovarsko, loňského šampiona. A nyní budou usilovat o své vůbec první ligové vítězství. Finálová série začne v pondělí na jihu Čech.

Do finále se dostaly třetí a čtvrtý celek základní části. Jihostroj skončil před pražským klubem jen díky lepšímu poměru setů, to mu zajistilo ve finálové sérii výhodu domácího prostředí v případném rozhodujícím pátém duelu. Lvi však porazili České Budějovice v obou vzájemných extraligových duelech.

Českobudějovičtí volejbalisté udolali Liberec 3:2 a zahrají si se Lvy o titul

Kapitán pražského klubu Jakub Janouch předpokládá, že série bude vyrovnaná. „Očekávám obrovský boj z obou stran, v mých očích to bude padesát na padesát. Možná budou Budějovice mírný favorit na domácí půdě, my zase na své palubovce, protože máme specifičtější halu. Začíná se od nuly a rozhodne se na hřišti podle momentální formy,“ uvedl reprezentační nahrávač na klubovém webu.

Pravděpodobně bude v obou halách bouřlivá atmosféra. „V Praze jsou naši fanoušci hladoví po play off, je to něco jiného, než když hrajeme základní část nebo když nehrajeme s tak atraktivním soupeřem. Věřím, že bude vyprodáno jak v Praze, tak v Budějovicích,“ doplnil Janouch.

Volejbalisté Karlovarska titul neobhájí, ve finále jsou Lvi Praha

Náboj finálové sérii dodává i to, že současní hráči Lvů Casey Schouten, Valerij Todua a Martin Tibitanzl v minulosti působili na jihu Čech.

„Byl jsem v kontaktu s Valerim a v Praze bylo ohromné přání díky klukům, kteří Budějovicemi prošli, abychom semifinále proti Dukle zvládli. My jsem jejich přání zvládli a teď je načase, aby oni splnili naše přání,“ pousmál se po postupu do finále kapitán Jihostroje Martin Kryštof.

Volejbalisté Českých Budějovic naposledy získali titul v roce 2019. Předloni ve finále prohráli 2:3 na zápasy s Karlovarskem, které triumfovalo i loni.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž