Barbora Hermannová vybírá podání. | foto: Jiří Seidl, MF DNES

Hermannová se Štochlovou litovaly chyb: Pro nás je i prohraný zápas cenný

  • 0
Ani ve druhém utkání na turnaji světové série J&T Banka Ostrava Beach Pro plážové volejbalistky Barbora Hermannová a Marie-Sára Štochlová neuspěly. Ve skupině D podlehly Švýcarkám Tanje Hüberli a Nině Brunner 0:2 (-11, -20) a už jen stěží postoupí do play off. V pátek je ještě čeká od 12.40 duel s Brazilkami Taianou Limou a Hegeile, leč k druhému postupovému místu mají daleko.

„Těžko postoupíme, ale ještě si to tady užijeme. A zítra zase půjdeme do plných,“ prohlásila Barbora Hermannová.

Proti Švýcarkám nevyužily setbol, který měly za stavu 20:19.

„Ale to bylo asi tak jediné, kam jsme se dostaly...“ řekla Hermannová. „V prvním setu jsme nedokázaly soupeřky zatlačit servisem, jak si přály. Naopak jsme podání hodně kazily. A celý set nám trvalo, než jsme si poradily s jejich vysokou blokařkou.“

Hermannová upozornila, že soupeřky jsou loňské mistryně Evropy. „Výborný tým, takže my jsme v každém utkání dole. Pro nás je každý zápas, i prohraný, cenný. Potřebujeme zkušenosti,“ uvedla Barbora Hermannová.

Marie-Sára Štochlová připustila, že byla nervózní. „Přitom jsem po tom ranním utkání čekala, že nervozita opadne a budeme v pohodě. U mě to tak nějak první set nebylo. Nevím, co se stalo,“ mrzelo Štochlovou.

Perušič a Schweiner začali v Ostravě porážkou, neuspěly ani další české páry

Dodala, že přitom nervózní nebývá. „Trochu mě to zaskočilo a do toho přišla spousta chyb, byla to ode mě taková hloupá hra na což nejsem moc zvyklá,“ řekla.

„A u mě tam v koncovce druhého setu byly dvě stupidní nahrávky přes síť. To je velká chyba, když je tam tak vysoká blokařka jako u Švýcarek,“ dodala Barbora Hermannová.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž