Ondřej Perušič se natahuje po míči.

Ondřej Perušič se natahuje po míči. | foto: Jiří Seidl, MF DNES

Perušič a Schweiner začali v Ostravě porážkou, neuspěly ani další české páry

  • 0
Ze tři konfrontací českých plážových volejbalových párů proti brazilským vzešla na turnaji Pro Tour v Ostravě bídná domácí bilance. Ondřej Perušič a David Schweiner podlehli ve skupině A Renatovi a Vitoru Felipemu 1:2, mladíky Jakuba Šépku s Tomášem Semerádem zdolali André a George 2:0 a Barbora Hermannová a Marie-Sára Štochlová vstoupily do soutěže prohrou 0:2 s dvojicí Talita, Rebecca.

Hermannová se Štochlovou pak podlehly ve dvou setech také Švýcarkám Tanje Hüberliové a Nině Brunnerové.

Perušič se Schweinerem, kteří obhajují v Ostravě druhé místo, získali vyrovnaný první set 21:17. V druhé sadě s devátými nasazenými Brazilci prohrávali 7:10, ale šňůrou pěti bodů skóre otočili. V následující přetahované měli navrch soupeři a vyhráli rovněž 21:17.

V tie-breaku čeští volejbalisté prohrávali 0:4, ale dokázali vyrovnat na 13:13 . Pak čelili několika mečbolům, sami si také jeden vypracovali a protáhli boj o vítězství až do stavu 19:21.

„Šancí vyhrát jsme měli dost, bohužel jsme udělali hodně nevynucených chyb. Snažíme se je odstraňovat, protože jde o detaily, které rozhodují. A i dnes v tie breaku tomu tak bylo,“ prohlásil David Schweiner.

David Schweiner přihrává servis Brazilců.

„Trápilo nás podání, nebyli jsme schopní Brazilce zatlačit a znepříjemnit jim následný útok. To jim získalo dva tři body navíc v druhém setu i tie-breaku,“ řekl Perušič České televizi. „Pozitivní je, že jsme se dokázali dostat ze stavu 0:4 v tie-breaku a ustáli několik mečbolů v samotný koncovce. Tam rozhodovalo pár balonů, které oni vyřešili o trochu líp,“ dodal.

„Dlouhodobě nás trápí začátky setů, první zápasy, první sety. Pak se to většinou zlepší - nerad bych to zakřiknul. Snažíme se na to soustředit, bohužel zatím neúspěšně,“ konstatoval Schweiner. V pátek české naděje čeká italský pár Adrian Carambula, Enrico Rossi.

Hermannová se Štochlovou ztratily první set až v koncovce, ve druhé už se projevila větší zkušenost čtvrtých nasazených Brazilek. „Moc se nám nevedla obrana jak na bloku, tak v poli. A myslím, že dokážeme i lépe podávat,“ řekla České televizi Štochlová.

Hermannová se Štochlovou litovaly chyb: Pro nás je i prohraný zápas cenný

České volejbalistky, které v Dolních Vítkovicích startují díky divoké kartě, pak v dalším zápase skupiny D nestačily ani na Švýcarky Hüberliovou a Brunnerovou. První set prohrály po jednoznačném průběhu 11:21, ve druhém zabojovaly a podlehly až v koncovce 21:23. O postup do play off budou v pátek bojovat s brazilskou dvojicí Taiana Lima, Hegeile.

Turnaj Pro tour kategorie elite

v plážovém volejbalu v Ostravě

Muži:
Skupina A:

Renato, Vitor Felipe (9-Braz.) - Perušič, Schweiner (1-ČR) 2:1 (-17, 17, 19).

Skupina D:
André, George (4-Braz.) - Šépka, Semerád (12-ČR) 2:0 (17, 18).

Ženy
Skupina D:

Talita, Rebecca (4-Braz.) - Hermannová, Štochlová (12-ČR) 2:0 (18, 15)
16:30 Hermannová, Štochlová - Hüberliová, Brunneová (13-Švýc.).

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž