Zraněný Novák do Paříže pojede

  • 3
Praha - Aby si pojistil účast v listopadovém Turnaji mistrů, vydá se pátý tenista světa Jiří Novák v neděli do Paříže na poslední soutěž Série Masters, ačkoli je zraněn. Malé natržení svalu na zadní straně stehna, které utrpěl v sobotu při semifinále turnaje v Madridu, léčí Novák v Praze na rehabilitační klinice u doktora Pavla Koláře. "Normálně by takové zranění léčil tři týdny, ale Jirka do Paříže odletí, to je už dnes jisté," řekl Kolář.

"Chce to klid. Momentálně to nevypadá moc dobře, ale snažím se udělat všechno pro rychlé uzdravení," sdělil včera Novák, který chodí na ultrazvuk, infuze a další terapie. "Je otázkou, co takové zranění udělá při zápasovém zatížení. Kariéru si tím ale Jirka ohrozit nemůže. Zbývají mu letos dva turnaje, Paříž a Masters, pak bude mít šest týdnů na odpočinek," dodal Kolář.

Novák, který tento týden vynechal turnaj v Petrohradě, potřebuje po Paříži být ve světovém žebříčku do sedmého místa. Podle odhadů svého kouče Jana Kukala by toho mohl dosáhnout, i kdyby v Paříži nenastoupil. Osmé místo na Turnaji mistrů v Šanghaji je vyhrazeno pro vítěze grandslamového turnaje.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga