EUFORIE. Nizozemská teniska Kiki Bertensová právě zvítězila na Turnaji mistryň...

EUFORIE. Nizozemská teniska Kiki Bertensová právě zvítězila na Turnaji mistryň v Singapuru nad Němkou Angelique Kerberovou. | foto: Reuters

Řeže v Singapuru. Bertensová udolala Kerberovou, slaví i Stephensová

  • 30
Na Turnaj mistryň se dostala jen díky zranění světové jedničky Simony Halepové, svou šanci Nizozemka Kiki Bertensová ale chytila za pačesy a rovnou se postarala o senzaci. Porazila Angelique Kerberovou z Německa 1:6, 6:3 a 6:4. V Červené skupině zvítězila také Američanka Sloane Stephensová, když přemohla Naomi Ósakaovou z Japonska 7:5, 4:6 a 6:1.

Urputná bitva se senzačním výsledkem. Takový zážitek nabídl zápas mezi Bertensovou a Kerberovou. 

Kerberová vs. Bertensová

online reportáž

Nizozemka na Turnaj mistryň debutuje, navrch jen díky odhlášení Halepové. Byla jasnou outsiderkou, přesto se raduje ze skalpu nejvýše nasazené ženy v Singapuru.

„Měla jsem pomalý start, ale pak jsem se rozjela. Jsem moc ráda, že se mi podařilo dotáhnout utkání k vítězství,“ jásala Bertensová při rozhovoru přímo na kurtu.

 Pro výsledek celého mače byla kruciální osmá hra třetího setu. Světová devítka byla tím, kdo si v kuriózní sadě jako první udržel servis. Sedmkrát za sebou se Bertensová s Kerberovou postavily na podání, pokaždé ale dopustily soupeřčin brejk.

DVOJKA. Německá tenistka Angelique Kerberová je světovou dvojku, v Singapuru...
RADOST. Nizozemská tenistka Kiki Bertensová se raduje ze zisku fiftýnu.
BEKHEND. Nizozemská tenistka Kiki Bertensová hraje bekhendem na Turnaji mistryň.
FAVORITKA. V roli nejvýše nasazené tenistky vstupuje Němka Angelique Kerberová...

Zdálo se, že tato neuvěřitelná série bude pokračovat. Kerberová, číslo dvě na žebříčku WTA, měla tři brejkboly, jenže všechny promrhala. Bertensová ukončila divoký game esem a rázně vykročila za vítězstvím. Vedla 1:6, 6:3 a 5:3.

Němka sice poté poprvé v setu neprohrála svůj servis, jenže Bertensová poté už zápas dopodávala. Když naběhla na síť a trefila míček z voleje, bylo rozhodnuto. Právě vyrovnala svou kariérní bilanci s Kerberovou na 2:2.

Zůstaň pozitivní

Nervózní drama plný emotivních gest, zbytečných chyb i dlouhých výměn od základní čáry.

Výsledky a program

To byl singapurský souboj posledních dvou vítězek US Open. Stephensová nakonec za dvě hodiny a 26 minut porazila Ósakaovou a připsala si bod do tabulky Červené skupiny.

„Věděla jsem, že budu muset hrát nadoraz od prvního míčku do posledního. Snažila jsem se zůstávat pozitivní. Jsem ráda, že to mám za sebou,“ přiznala vítězka..

Američanka, momentálně šestá hráčka světa, přemohla Japonku i podruhé v kariéře. 

Vyzrála na ni také před dvěma lety v Acapulcu na tvrdém povrchu. Nezastavil ji ani nevyzpytatelný dvorec v Singapuru. „Odrazy byly trochu divné, na druhou stranu kurt je stejný pro všechny.“

Obě tenistky působily na kurtu rozpačitě, ostatně druhý i třetí set skončil zřídka vídaným scénářem - dvojchybou proti setbolu, respektive mečbolu. Nejprve dvakrát nezvládla servis Stephensová, poté Ósakaová.

Proti světové čtyřce Stephensová uspěla, aniž by zahrála jediné eso. Zápas pro sebe rozhodla díky pestré hře i chladnější hlavě. Opakovaně se blýskla na síti, dobře se bránila.

Byť udělala šest dvojchyb, lépe krotila emoce, nebyla tak teatrální jako Ósakaová, která provázela nepovedené údery otrávenými výrazy, záklony hlavy a dalšími gesty.

Ósakaová vs. Stephensová

online reportáž

Ósakaová sice nasázela sedm es a také si při svém podání připsala několik čistých her, jenže ve výměnách se spíše hledala.

 Stephensové dala spoustu fiftýnů lacino, včetně toho nejdůležitějšího za stavu 5:7, 6:4, 1:5 a 40:A. Naprala míček do autu a rozhodla, že její premiéra na Turnaji mistryň skončí porážkou.

Bílá skupina

Konečná tabulka

JMÉNO Z V P S B
1. Svitolinová 3 3 0 6:2 3
2. Plíšková 3 2 1 5:2 2
3. Wozniacká 3 1 2 3:5 1
4. Kvitová 3 0 3 1:6 0

Červená skupina

Tabulka

JMÉNO Z V P S B
1. Stephensová 3 3 0 6:2 3
1. Bertensová 3 2 1 5:3 2
3. Kerberová 3 1 2 3:5 1
3. Ósakaová 3 0 3 2:6 0

Tenisový Turnaj mistryň v Singapuru:

Červená skupina:

Bertensová (8-Niz.) - Kerberová (1-Něm.) 1:6, 6:3, 6:4
Stephensová (5-USA) - Ósakaová (3-Jap.) 7:5, 4:6, 6:1


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga