DÁVÁ SI PAUZU. Nicole Vaidišová plánuje hrát až koncem října na turnaji v Maconu.

DÁVÁ SI PAUZU. Nicole Vaidišová plánuje hrát až koncem října na turnaji v Maconu. | foto: nicole-vaidisova.com

Vaidišová se odhlásila z dalších dvou turnajů, bude hrát koncem října

  • 13
Pauza tenistky Nicole Vaidišové před dalšími turnaji bude nakonec delší, než se očekávalo. Z turnajů ITF v Rock Hill a Florence se odhlásila, znovu by měla nastoupit až 20. října na turnaji v Maconu a následně na klání v New Braunfels.

Vaidišová měla původně nehrát pouze tento týden a příští měla nastoupit právě na podniku v Rock Hill. Nakonec se ale rozhodla si udělat pauzu ještě delší. Informaci přinesl fanouškovský web www.nicole-vaidisova.com.

Není známé, proč se takto rozhodla. Redakce iDNES.cz se v uplynulých dnech pokusila kontaktovat Vaidišovou prostřednictvím jejího agenta Oliviera van Lindonka, ten však rozhovor odmítl. Vyjádřit se nechtěl ani nevlastní otec tenistky Aleš Kodat.

Vaidišová se k zápasům vrátila po čtyřech a půl letech. Na prvním turnaji v Albuquerque došla do 2. kola, následně v Las Vegas se probojovala do čtvrtfinále.

Na tamním klání zvaném Red Rock Pro Open rovněž zatím naposledy mluvila s novináři. „Je zatím moc brzy na hodnocení mého comebacku. Po čtyřech letech mimo je těžké hrát tak, jak jsem byla zvyklá. Zkouším se do toho dostat v obou směrech, mentálně i fyzicky,“ citoval ji web Las Vegas Review Journal.

Přesto je s dosavadním vývojem v rámci možností spokojená. „Zranění, operace, návrat... Byl to boj. Ale jen samotná skutečnost, že můžu hrát, být na kurtu a být zdravá, to je v současnosti dobré znamení.“

Dopředu zatím raději moc nemyslí: „Beru to turnaj po turnaji, pak si to vyhodnotím a uvidím, jak to půjde.“

Nyní se tedy rozhodla pro pauzu. Následně na svůj profil na Instagramu vyvěsila fotografii z posilovny. Je zřejmé, že se chce vrátit ještě silnější než na prvních turnajích.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga