Srb Novak Djokovič během utkání s Lucou Van Asschem na turnaji v Banja Luce.

Srb Novak Djokovič během utkání s Lucou Van Asschem na turnaji v Banja Luce. | foto: AP

Na antuce začal pomalu, zlepší se? Djokovič si před Roland Garros věří

  • 2
Novak Djokovič po neúspěšném vstupu do antukové sezony věří, že se dostane včas do vrcholné formy, aby mohl na Roland Garros usilovat o rekordní 23. grandslamový titul. V pátek podlehl v Banja Luce v srbském duelu Dušanu Lajovičovi, se kterým v předchozích dvou vzájemných zápasech ztratil pouze čtyři gamy, a stejně jako předtím v Monte Carlu vypadl už po druhém duelu.

„Doufám, že do Roland Garros se dostanu do špičkové formy. Chci tam hrát svůj nejlepší tenis,“ řekl Djokovič po vyřazení v Bosně a Hercegovině.

Na nejpomalejším povrchu má první tenista světového žebříčku letos zápasovou bilanci 2-2. Po nepřesvědčivých výkonech, k nimž patřil i vydřený vítězný zápas z předchozího kola proti Lucovi van Asschemu z Francie, ovšem nepropadá panice.

Lehečka dohrál v Banja Luce ve čtvrtfinále, neuspěla ani Plíšková

„V předchozích sezonách jsem měl vždy neuspokojivý a pomalý start na antuce a pak jsem hrál mnohem lepší tenis. Doufám, že letos zopakuji stejný vzorec,“ dodal dvojnásobný vítěz Roland Garros. Druhý grandslam sezony začne 28. května.

Proti Lajovičovi nedokázal využít obvyklý zabijácký instinkt. Z celkem 16 brejkbolů využil jediný a více než dvouhodinovou bitvu prohrál 4:6, 6:7. „Lajovič hrál dobře. Na druhou stranu já hrál mnohem hůř, než jsem chtěl. Když budu hrát takhle, tak zápasy proti soupeřům s tak kvalitní hrou na tomto povrchu nemohu vyhrávat,“ připustil Djokovič.

Nechal vyhrát dědu. Jak Djokovič otáčel na nejpomalejším kurtu, jaký kdy viděl

Na kurtu se necítil dobře. „Měl jsem pomalé a mdlé nohy, netrefil jsem spoustu ran, údery šly úplně mimo. Občas se zadařilo, ale celkově jsem hrál pod svoji úroveň,“ dodal a burcoval se do další přípravy.

„Pořád ještě zbývá (do Roland Garros) několik týdnů na trénink a zápasy. A podmínky tam (v Paříži) jsou úplně jiné ve srovnání s Monte Carlem a Banja Lukou,“ dodal.

,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga