Berdych si v Bangkoku finále nezahraje

  • 5
Bangkok - Český tenista Tomáš Berdych nepostoupil do finále turnaje v Bangkoku. V semifinále nestačila česká jednička na Benjamina Beckera z Německa, kterému překvapivě podlehla po setech 6:3, 4:6 a 4:6. Slovenka Daniela Hantuchová si v Lucemburku po čtrnácti dnech opět zahraje finále turnaje WTA, když vyřadila v semifinále Francouzku Bartoliovou.

Berdychovi patří ve světovém žebříčku desáté místo a po odhlášení Rafaela Nadala, Novaka Djokoviče a Andy Roddicka byl největším favoritem na vítězství.

Papírové předpoklady však nenaplnil v duelu s Beckerem, jenž má v žebříčku o 69 příček horší postavení než český tenista.

Německý tenista bude hrát své první finále v kariéře. V letošním roce byly nejlepším výsledkem rodáka z Merzigu účasti v semifinále na turnajích v San Jose a Delray Beach.

Tursunov postoupil do finále přes osmého nasazeného Fernanda Verdaska, kterého porazil 7:6, 4:6 a 6:4.

Čtyřiadvacetiletý Rus, který na podniku s dotací 550.000 dolarů startuje v pozici šestého nasazeného hráče, bude hrát o svůj druhý letošní titul a celkově o třetí v kariéře.

Dvouhra - semifinále:
Becker (Něm.) - Berdych (3-ČR) 3:6, 6:4, 6:4,
Tursunov (6-Rus.) - Verdasco (8-Šp.) 7:6 (7:4), 4:6, 6:4.

KUANG-ČOU - turnaj žen

Slovenská tenistka Dominika Cibulková svou první účast v semifinále turnaje WTA v postup do boje o titul nepřetavila. Osmnáctiletá bratislavská rodačka dnes v čínském Kuang-čou podlehla nasazené dvojce Virginii Razzanové z Francie po setech 6:3, 1:6 a 1:6.

Soupeřkou Razzanové o nejvyšší podíl z dotace 175.000 dolarů bude Izraelka Tzipora Obzilerová, které ve druhém setu skrečovala kvůli potížím z horka Ruska Anastasia Rodionovová.

Dvouhra - semifinále:
Razzanová (2-Fr.) - Cibulková (4-SR) 3:6, 6:1, 6:1,
Obzilerová (Izr.) - Rodionovová (Rus.) 6:1, 3:1 skreč.

LUCEMBURK - turnaj žen

Slovenská tenistka Daniela Hantuchová si po čtrnácti dnech opět zahraje finále turnaje WTA. Čtyřiadvacetiletá rodačka z Popradu dnes vyřadila z pozice čtvrté nasazené v semifinále turnaje v Lucemburku Francouzku Marion Bartoliovou 6:2 a 6:2.

Soupeřkou Hantuchové, jež před dvěma týdny marně bojovala o titul na Bali s vracející se Lindsay Davenportovou, bude v nedělním finále podle očekávání Ana Ivanovičová. Srbská hráčka, nasazená jako číslo dvě, si zahraje při svém prvním startu od US Open ve finále po dnešním vítězství 6:4, 6:2 nad Verou Zvonarevovou z Ruska. 

Dvouhra - semifinále: Ivanovičová (2-Srb.) - Zvonarevová (Rus.) 6:4, 6:2, Hantuchová (4-SR) - Bartoliová (5-Fr.) 6:2, 6:2.
Čtyřhra - semifinále:
Benešová, Husárová (3-ČR/SR) - Krajicková, Uhlířová (2-Niz./ČR) 2:6, 6:3, 10:7.

SOUL - turnaj žen

Nejvýše nasazená tenistka na turnaji v Soulu Venus Williamsová si v korejské metropoli zahraje podle očekávání o titul. Bývalá světová jednička porazila v dnešním semifinále italskou soupeřku Flavii Pennettaovou bez větších problémů 6:2 a 6:2.

Nedělní soupeřkou americké favoritky bude Ruska Maria Kirilenková, jež v druhém semifinále vyřadila po setech 7:5, 6:0 obhájkyni loňského vítězství Eleni Daniiliduovou z Řecka. 

Dvouhra - semifinále:
V. Williamsová (1-USA) - Pennettaová (It.) 6:2, 6:2,
Kirilenková (4-Rus.) - Daniiliduová (5-Řec.) 7:5, 6:0.

BOMBAJ - turnaj mužů

Belgický tenista Olivier Rochus si zahraje v Bombaji první finále na okruhu ATP v této sezoně. Šestašedesátý hráč světového žebříčku, na něhož budou Belgičané spoléhat v únorovém Davis Cupu na české půdě, si v dnešním semifinále na indickém betonu poradil s Němcem Rainerem Schüttlerem dvakrát 6:4.

Rochus bude hrát v neděli o svůj třetí titul ve dvouhře s nejvýše nasazeným Richardem Gasquetem. Favorizovaný Francouz neměl slitování se svým dětským idolem Fabricem Santorem a o třináct let staršího krajana v dnešním druhém semifinále porazil 6:0 a 6:3.

Dvouhra - semifinále:
Gasquet (1-Fr.) - Santoro (Fr.) 6:0, 6:3,
O. Rochus (8-Belg.) - Schüttler (Něm.) 6:4, 6:4.

Tomáš Berdych bojuje v semifinále turnaje v Bankoku.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga