Spasitel házenkářů rozhodnutí odkládá

P l z e ň - Možný nový majitel házenkářského klubu HSC Plzeň, který si stále nepřeje, aby se jeho jméno zveřejnilo, se ještě definitivně nevyjádřil, zda klub koupí, a tím zachová nejvyšší tuzemskou házenkářskou soutěž pro západočeskou metropoli. "Hovořil jsem s představitelem obchodní společnosti, která hodlá HSC Plzeň koupit, ale zatím se ale nerozhodl. Sdělil mi, že koupě klubu je velká investice, kterou není možné provést za několik dní. Zatím prý se svými partnery studuje podklady. Konečné rozhodnutí je schopen sdělit až počátkem příštího týdne," oznámil předseda představenstva HSC Martin Tomeš, kterého trápí přetrvávající nejistota.

"Jestliže se definitivně nerozhodne do čtvrtečního večera, je s házenou konec a není už co kupovat. To je totiž poslední možný termín, kdy se můžeme do česko-slovenské extraligy přihlásit. Situace se čím dál víc vyhrocuje, čas neúprostně utíká, a tak si nejsem jist, zda všechno dobře dopadne," dodal Tomeš.

Ani současný majitel klubu, předseda dozorčí rady HSC Plzeň Jaroslav Kokeš, žádné nové informace nemá. "Pokud vím, rozhodnout se má dnes, mám jisté zprávy, že se schůzka uskuteční, ale zatím jsem s nikým oficiálně nemluvil. Ale ještě je čas, vždyť každý den má čtyřiadvacet hodin," prohlásil včera odpoledne Jaroslav Kokeš.

Náměstek plzeňského primátora Pavel Rödl, který se osobně snaží nejvyšší soutěž házenkářů v Plzni zachránit, je v těchto dnech služebně v Německu. Před odjezdem se snažil situaci uklidnit a řekl: "Všechno je na nejlepší cestě a doufám, že to dobře dopadne. Společnost, se kterou jsem jednal, mne ujistila, že HSC Plzeň koupí. Jediná věc by mohla transakci překazit - kdyby na poslední chvíli majitel zvýšil cenu," řekl v pondělí Pavel Rödl.

Náměstek plzeňského promátora, který se včera večer vrátil ze služební cesty, přislíbil, že problémy házenkářů budou dnes jeho hlavním pracovním tématem. "Ze zástupce magistrátu by si snad nikdo legraci nedělal, já jeho slovům o naší záchraně věřím," prohlásil ředitel HSC Plzeň Vladimír Ebrle.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž