Před pohárem se zlepšují

-
Domácí potvrdili, že s přibývajícími koly jejich výkon stoupá a střelecká krize odeznívá. "Definitivně jsme se zachránili, a navíc se nám před středečním pohárovým semifinále podařilo udržet v mužstvu vítěznou atmosféru," pochvaloval si liberecký kouč Ladislav Škorpil. Domácí se po většinu zápasu prosazovali kombinační hrou. Uklidnil je rychlý gól, jenž vstřelil obránce Johana hlavou po rohovém kopu. Po změně stran museli hosté otevřít hru a toho Liberec využil ke gólové pojistce, kterou zařídil Kožuch střelou k tyči po krásné akci Michalíka a Štajnera. Hosté se do velkých šancí nedostali s výjimkou 38. minuty, kdy se míč po Pospíšilově stř ele otřel o břevno. "V poli jsme sehráli celkem vyrovnanou partii, ale domácí využili své největší zbraně - standardní situace a rychlé protiútoky. Definitivně nás zlomil druhý gól," řekl českobudějovický trenér Pavel Tobiáš.

Branky: 21. Johana, 67. Kožuch. Rozhodčí: Handlíř. Diváků: 3050. Poločas: 1:0.

Liberec: Hauzr - Lexa - Jiránek, Johana - Neumann, Čapek, Janů, Michalík (81. Breda), Jůn - Lazzaro Liuni (60. Štajner), Kožuch (90. Bakeš).

Budějovice: Švantner - Pěnička - Penner, Pejša - Horejš, Pospíšil, Polomský, Obšitník, Kopecký - Janda (82. Lafata), Vácha (46. Fujdiar).

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž