Panenka: Házená mě celkem bolela

C h o m u t o v - Skvostné obsazení Vánočního míčového sedmiboje vyprodalo v úterý včera odpoledne sportovní halu v Chomutově. Přes tisíc fanoušků se šlo na závěr vánočních svátků bavit sportem. O parádní představení se postaralo osm aktérů z řad populárních sportovců a herců. Ohlušující aplaus sklidil nejlepší atlet planety oštěpař Jan Železný. "Sedmiboj je zajímavý pro nás i pro lidi. Snad mi Ondřej Vetchý pomůže k vítězství," přál si trojnásobný olympijský vítěz a nejlepší český sportovec roku Jan Železný.

Vedle dvojice Železný - Vetchý nastoupili v šestém ročníku sedmiboje bavič Richard Genzer se stříbrným olympijským medailistou ze Sydney Romanem Šebrlem ve žlutém, herec Martin Dejdar se světovým rekordmanem v desetiboji Tomášem Dvořákem v modrém a čtvrtou dvojici v červených barvách vytvořili fotbalový internacionál Antonín Panenka a herec Pavel Nový. V hale panovala dobrá atmosféra.

"Přijel jsem přes půl republiky i s tatínkem. Když vyhrajeme a budeme moci oslavovat, bude mě mít kdo odvézt," myslel od začátku na úspěch Martin Dejdar. Ondřej Vetchý se vydal na sever Čech z Londýna, kde strávil tři měsíce. "Snažil jsem se tam najít přítelkyni. Nepovedlo se, budu se muset do Anglie ještě vrátit," vtipkoval dobře naladěný herec.

Míčový sedmiboj odstartoval stolní tenis, pak přišla na řadu házená (sedmičky), tenis, volejbal, basketbal (šestky), nohejbal a fotbal (penalty). "Každý si myslí, že mám nejraději fotbal. Ale je to pro mě svízelná situace," uvedl účastník fotbalového mistrovství Evropy 1976 Antonín Panenka, který nemá ze sedmiboje rád házenou.

"Míč je tvrdý, když mě někdo trefí, dost to bolí." Během čtyřhodinového klání se aktéři posilňovali zejména ovocem. "Museli jsme doplnit energii, protože jsme o každý míč bojovali," uvedl Tomáš Dvořák, kterému komplikovala sezonu zranění. V Chomutově chtěl udělat za rokem úspěšnou tečku.

"S Romanem Šebrlem jsme se sice seznámili až včera po poledni ve sprše, ale od té chvíle nám to klapalo," uvedl Richard Genzer, který měl se svým spoluhráčem v hale nejvíce fanoušků.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž