GÓL. Momentka z futsalového duelu mezi Chrudimí (červená) a Hradcem Králové

GÓL. Momentka z futsalového duelu mezi Chrudimí (červená) a Hradcem Králové | foto: Michal Klíma, MAFRA

Derby futsalistů: zatím úspěšný Hradec vyzve české šampiony

  • 0
Futsalisté Hradce Králové se v nejvyšší soutěži dnes večer utkají s Chrudimí. V této sezoně zatím až nečekaně úspěšný hradecký tým se od 20.30 v hale v Třebši poměří s desetinásobným českým šampionem, jenž získal titul v posledních osmi ročnících.

Nejtěžší možná zkouška, která však přichází ve vhodnou chvíli.

Tak nějak se možná nejlépe dá charakterizovat dnešní utkání nejvyšší futsalové soutěže, které se odehraje v hradecké hale v Třebši.

Střetnou se tam domácí Mados se soupeřem, jenž v posledních osmi sezonách získal mistrovský titul a svoji konkurenci v těchto letech drtil rozdílem třídy.

Oprávněné obavy ze zápasu proto domácí určitě musí mít, jenomže na pozoru se musí mít i favorizovaný soupeř. Jednak hned v úvodu sezony prohrál s Balticflorou Teplice, což se mu v minulých letech nestávalo, a jednak hradecký Mados na začátku sezony zdaleka nepřipomíná loňského ustrašeného nováčka, který se téměř do poslední chvíle třásl, zda hned po roce elitní soutěž zase neopustí.

Hradec do zápasu půjde s vědomím, že vstup do nové sezony zvládl lépe, než sám čekal. V prvních šesti kolech totiž čtyřikrát vyhrál, v jeho hale ho ještě nikdo neporazil a svoji pohodu potvrdil o víkendu v Praze, kde porazil 4:3 Slavii. Předligový cíl soutěž hlavně zachránit tak dostává příjemnější nadstavbu.

Derby futsalistů mezi Hradcem a Chrudimí

  • Hraje se dnes ve 20.30 v hradecké hale v Třebši.
  • Chrudim je desetinásobným mistrem republiky, zatím poslední titul získala letos na jaře, byl osmý v nepřerušené řadě.
  • V letošní sezoně Chrudim už jednou prohrála, přemohla ji teplická Balticflora, hned v úvodním kole v hale mistra vyhrála 3:2.
  • Hradecký Mados se loni těžko zachraňoval, ale letošní sezonu začal výborně, už čtyřikrát vyhrál a v tabulce je čtvrtý.

„Jsme ale stále při zemi, i když jsme na tak dobré výsledky asi nemysleli a zdravé sebevědomí roste. Avšak zvlášť před tímto zápasem musíme být skromní, víme, jakého soupeře proti sobě budeme mít, má deset titulů, je ostřílený Ligou mistrů,“ uvedl asistent hradeckého trenér Jan Bartek.

Skromnost domácích je na místě i vzhledem k loňským výsledkům zápasů s Chrudimí. Když první přesně před rokem hráli ve své hale v Třebši, šampion jim nastřílel deset branek. V odvetě v Chrudimi sice o dvě méně, ale na rozdíl od prvního duelu dovolil Hradci vstřelit jen jediný, takže rozdíl ve skóre byl nakonec stejný.

„Tím se nezabýváme, respekt k soupeři máme i bez toho,“ poznamenal Bartek.

Hradec šel do letošní sezony s cílem, že se hlavně chce zachránit. Už nyní se ke svému cíli blíží i proto, že do týmu zapadly nové posily, především Marek Srkal, jenž hrával ve Spartě, Petr Váňa, který oblékal dres Benaga Zruč nad Sázavou, či Jiří Beran, v jehož futsalovém životopise jsou uvedeny například Torf Pardubice, Sparta Praha a Nejzbach Vysoké Mýto.

„Je to pro nás dobré i tím, že nám pomohli nahradit dlouhodobě zraněné obránce kapitána Michala Černého a člena české jedenadvacítky Daniela Hrůšu. Jinak budeme proti Chrudimi kompletní, v tuto chvíli v nejsilnější možné sestavě,“ poznamenal Bartek.

Vzhledem ke jménu soupeře a svým posledním úspěchům Hradečtí dnes v Třebši očekávají velmi dobrou futsalovou kulisu. „Nejvíc diváků přišlo loni také na Chrudim, věřím, že loňskou rekordní návštěvu z tohoto utkání překonáme,“ řekl Bartek.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž