Wang Chao

Wang Chao - Čínský stolní tenista Wang Chao. | foto: Reuters

Nejlepší stolní tenista světa může mít přítelkyni, schválili mu to funkcionáři

  • 8
Ač je to neuvěřitelné, nejlepší stolní tenista současnosti Wang Chao si musel na vztah počkat do pětadvaceti let. Až nyní mu soužití s další reprezentantkou Pcheng Lu-jang schválili čínští funkcionáři.

Světový šampion a první hráč žebříčku si může oddechnout, protože by se neměl opakovat pět let starý příběh.

Tehdy si Wang Chao začal se sedmnáctiletou hráčkou Fan Jing, ale činovníci jim nepřáli.

Kvůli porušení pravidel o věku, v němž mohou reprezentanti navazovat milostný poměr, byla mladá stolní tenistka vyloučena z národního týmu a poslána zpět do rodné provincie. Wang Chao zřejmě díky svým výsledkům potrestán nebyl.

Mezitím získal dvě stříbrné olympijské medaile ve dvouhře a zlatou v družstvech a letos také titul mistra světa. Čínský hrdina se nyní dočkal i požehnání reprezentačního trenéra.

"Nikdy nezakazujeme hráčům, aby si našli přítelkyni, když dosáhnou požadovaného věku. Nebráníme ani vztahům mezi reprezentanty, i když podle nás nejsou vhodné," řekl kouč Chuang Piao listu v Čcheng-tu. "Wangovi je 26 a Lu 23. V tomhle věku je normální mít milostný poměr," uvedl trenér.

V Číně se tradičně počítal věk člověka od okamžiku početí a nyní se k věku přidává jeden rok. Wang se narodil 15. prosince 1983.

Funkcionáři zřejmě zároveň doufají, že láska bude mít na Wang Chaa příznivý vliv. Úspěchy a postavení hvězdy mu totiž v poslední době stouply do hlavy. Loni v říjnu se dostal do konfliktu s ochrankou karaoke baru a křičel na ni: "Já jsme slavný Wang Chao! Jsem mistr světa! Co na tom, když tě zmlátím."

Na milost byla vzata i jeho bývalá přítelkyně Fan Jing, která se mohla vrátit do reprezentace a momentálně je devatenáctá ve světovém žebříčku.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž