Momentka z hokejbalového duelu Pardubice (modrobílá) vs. Letohrad

Momentka z hokejbalového duelu Pardubice (modrobílá) vs. Letohrad | foto: Martin Veselý, MAFRA

Kouč hokejbalistů Letohradu: Těší nás body i předvedená hra

  • 0
Nepřekvapí, že měl po posledním víkendu výtečnou náladu. Sotva tomu mohlo být jinak; trenér letohradských hokejbalových Jelenů Tomáš Friml se svým týmem totiž vyhrál oba poslední zápasy včetně derby s Pardubicemi.

„Se ziskem šesti bodů i předvedenou hrou jsme maximálně spokojení. Dali jsme i hodně gólů,“ podotýká Friml. Skutečně - výsledky 4:1 s Pardubicemi a 6:2 v Praze s tamějším Kovem svědčí o tom, že nešlo o nějakou náhodu.

„S Filipem (trenérským kolegou Červinkou) jsme promíchali sestavu, obránce Jirku Krejsu jsme tentokrát poslali do útoku,“ líčí Friml. „Vyplatilo se to hned v derby, kde v přesilovce vstřelil první, byť trochu šťastnou branku,“ dodává.

Jeho mužstvo si po dvou triumfech v tabulce lebedí na výborné bronzové pozici za úřadujícími šampiony z pražského Kert Parku a druhým Kladnem.

„To je super, ale čeká nás ještě celá jarní část. Je před námi spousta práce,“ nepřeceňuje Friml současnou situaci. Navíc třeba v koncovce mají Jeleni stále velké rezervy, přestože deseti góly ve dvou zápasech do značné míry vyslyšeli jeho požadavek zlepšit produktivitu.

„Klukům jsme před zápasy důrazně kladli na srdce, aby nehledali spoluhráče a rychle stříleli, o což se skutečně snažili. Dokonce i David Halbrštát, který je takový hračička,“ pokračuje kouč Friml.

K výhře nad rivaly z Pardubic podle něho Jeleny dovedly především enormní nasazení a bojovnost v kombinaci s poctivou defenzivou.

„Bylo to náročné utkání plné osobních soubojů. Hodně nám pomohl první gól a výkon brankáře Šimary,“ říká Friml.

„Myslím, že jsme neodehráli úplně špatný zápas. Ale domácí vyhráli zaslouženě, byli o kousek lepší,“ uznal trenér aktuálně šestých Pardubic Jiří Mašík.

A v Praze? Tam se Letohrad rozjížděl postupně.

„V první třetině jsme dost ztráceli balonky, srovnávali jsme se s plastovým povrchem. Od druhé už to naštěstí bylo dobré,“ těšilo trenéra Jelenů Frimla.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž