Házenkáři Dukly tonou v nejistotě

  • 1
Praha - Slovutnou Duklu opustí několik klíčových hráčů. Házenkářský gigant let minulých tápe v závějích nejistoty. "Příprava nám začíná druhého července, sám jsem zvědavý, koho na prvním tréninku potkám," poznamenal Jaroslav Zemánek, ostrostřelec a reprezentant, který prezidentovi klubu Orságovi kývl na další spolupráci. Všichni hráči však takové gesto neudělali. "Bylo nám řečeno, že si můžeme hledat angažmá, že vedení nebude v odchodu nikomu bránit," vysvětloval brankář Radek Musil. O situaci v pražské Dukle čtěte ZDE Další informace naleznete v pražské příloze MF DNES

Dukla samozřejmě mužstvo nerozpouští, o některé hráče má eminentní zájem. "Měl jsem nabídky od nás i ze zahraničí, ale s panem Orságem jsme se dohodli, že zůstanu," řekl jeden z vyvolených Jaroslav Zemánek, jehož palebná síla na pravé spojce je v některých okamžicích pro "vojáky" nepostradatelná.

I v případě Musila by vedení klubu rádo svou oporu udrželo. Je tu však druhý pražský celek, Allrisk. "Dostal jsem nabídku, podmínky by byly stejné jako v Dukle. Už v ní jsem šest let, potřeboval bych změnu," pravil sedmadvacetiletý gólman.

Zato dlouhán Daniel Kubeš, který už oblékl reprezentační dres, na seznamu žádaných chybí. "Existuje minimální šance, že zůstanu. Nepřeju si to ani já, ani klub," pokrčil rameny hráč, který se na házenou dívá jinýma očima než trenér Jiří Liška. "Rozhodně jsme si ale vzájemně nechtěli kazit práci. Spíš mám dost celkového klimatu v Dukle, je to spousta maličkostí, chtělo by to jiné prostředí."

Má dvě tuzemské příležitosti, Frýdek-Místek a nepříliš překvapivě Allrisk. Jednání probíhají, Pražané mají zatím zřejmě navrch. Daniel Kubeš by však mnohem raději zkusil štěstí za hranicemi. "Vidím v tom velkou šanci, získal bych novou chuť," říká kdysi zářivý talent, jehož ve třiadvaceti letech stále může potkat třpytivá budoucnost.

Ze společné česko-slovenské soutěže by rády zběhly i další klíčové postavy Dukly - Hejtmánek, Berka, Hríb... "Na 98 procent odejdu, buď do dánského celku Ikast, nebo do rakouského Stockerau. Rozhodne se v nejbližších dnech," hlásil Martin Hríb. S největší pravděpodobností by se stejnou cestou vydala i jeho přítelkyně Lucie Baráková, spojka mistrovské Slavie a členka reprezentačního výběru.       

Házenkáři jsou nervozní, málokdo má něco jisté. Nehrozí navíc slavnému týmu zánik? "Ne," brání se Vladimír Orság. I hráči jsou stejného názoru. "Vždycky se to nějak udělá," míní Zemánek. "Armáda minimální mzdy zajistí," přidal názor  Musil.          

Vystřídá Allrisk "armádní celek" na pozici pražské jedničky? "V české skupině chceme skončit do čtvrtého místa, Dukla i Plzeň jsou oslabeny," upozornil brilantní rozehrávač Allrisku Richard Ťupa.  

Rivalita obou mužstev by se asi po případných hráčských rošádách o poznání zvýšila. "Rivalita? Kdepak. My jsme kamarádi, vždycky jsme spolu dobře vycházeli," mávl rukou Ťupa.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž