Momentka z duelu Chrudim - Dino Moskva.

Momentka z duelu Chrudim - Dino Moskva. | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Futsalová Chrudim chce vylepšit koeficient, Nejezbach hostí Třinec

  • 0
Na zteč dnes vyběhnou oba futsalové týmy z pardubického kraje. Ovšem v úplně jiných soutěžích; zatímco hráči chrudimského Era-Packu mají před sebou závěrečný duel elitní fáze UEFA Futsal Cupu proti ázerbájdžánskému Arazu Nachičevan, vysokomýtský Nejzbach hostí v nejvyšší domácí soutěži Třinec.

Chrudim, která ve skupině B hraje už jen o druhé místo (rozhodly o tom středeční druhé zápasy), změří s ázerbájdžánským protivníkem síly od 18 hodin - již předtím se od 15.30 poperou o první příčku a postup do Final Four UEFA Futsal Cupu bratislavský Slov-Matic a favorizovaná ruská Dina Moskva. Pokud dojde naplnění předpokládaný scénář (Dina zvítězí i potřetí), má Chrudim na stříbrnou pozici velmi slušnou šanci. Přirozeně však nesmí s Nachičevanem prohrát.

„Bude důležité, abychom v zápase s Arazem uspěli a abychom udělali šest bodů - i pro (pohárový) koeficient,“ uvedl pro klubový web Era-Packu jeho kapitán Lukáš Rešetár, který v úvodním utkání ve skupině proti Dině (prohra Chrudimi 0:3) chyběl vinou nasbíraných žlutých karet, ale ve středu proti Bratislavě už byl nedílnou součástí sestavy a pomohl k vítězství 2:1.

„Šli jsme za tím, ovšem mohli jsme ten zápas rozhodnout dřív. Nakonec z toho bylo drama. Ale udrželi jsme to, takže jsme spokojení,“ prohlásil poté.

Duel Vysokého Mýta s Třincem bude soubojem přímých sousedů v tabulce Chance Futsal ligy, devátý Nejzbach má na kontě 6 bodů a desátý třinecký Likop 5 (ale též zápas k dobru). Pokud však chce Mýto zůstat ve hře o play-off, mělo by Slezany bezpodmínečně porazit.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž