Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Jiří Salik, MF DNES

Evropské finále? Není to nereálný cíl, věří baseballoví Draci Brno

  • 0
Kvůli tomuto týdnu několik předchozích měsíců dřeli. Příštích pár dní rozhodne, zda se budou moct za rokem 2013 ohlížet jako za úspěšným.

Baseballoví Draci Brno vyrazili na svůj každoroční vrchol sezony, v Barceloně je od úterý čeká základní skupina Evropského poháru. A jak bývá u českých šampionů zvykem, neskrývají odhodlání prorazit.

"Samozřejmě tam nemůžeme jet s malými cíly, chceme předvádět kvalitní baseball. Skupina je velmi těžká a vyrovnaná, všichni mají na postup do závěrečného boje. Když budeme mít štěstí, není to úplně nereálný cíl," hlásil před odletem manažer Arnošt Nesňal.

Program Draků

Den - soupeř
Úterý - Rouen Huskies
Středa - Untouchables Paderborn
Čtvrtek - C. B. Barcelona
Pátek - Telemarket Rimini
Sobota - Corendon Kinheim

Závěrečný boj znamená nedělní finále, do něhož proklouznou dva nejlepší ze šesti celků. Vítěz se pak utká o evropskou korunu s podobně úspěšným týmem z druhé skupiny. Ta barcelonská přisoudila Drakům za soupeře postupně francouzský Rouen, německý Paderborn, domácí Barcelonu, italské Rimini a nizozemský Kindheim. Papírově by tak měla síla brněnských soků postupně růst.

Čeští mistři jako obvykle vládnou domácí extralize, z devatenácti zápasů prohráli jediný. "S tím, jak hrajeme, jsme spokojení. Ale někdy bych radši vyměnil lehkou výhru za obtížnou prohru, protože letos jsme si zatím mockrát na dno nesáhli," podotýká Nesňal. Hlavní příprava na turnaj spočívala pro jeho tým v nahuštěném kalendáři. "Měli jsme zápasy rozložené tak, aby se herní zatížení kumulovalo před pohárem. Z tohoto pohledu jsme připraveni," věří manažer.

Draky přijel posílit mladý kanadský nadhazovač s českým pasem Karl Malecek. Právě nadhazovači budou nejdůležitějšími a také nejvíc vytíženými muži. Musí se podělit o porci nejméně pěti zápasů v pěti dnech (plus možné finále). "Turnaj je tak strašně náročný, že abychom uspěli, musí všichni nadhazovači odvést své maximum," sděluje Nesňal. Jinak se však na náročný program těší. "Turnajový režim je úplně nádherný v tom, že se kluci mohou soustředit jen a jen na baseball."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž