Chtěla jen odložit test a má trest

Denver - Krasobruslařka Kjoko Inaová dostala čtyřletý trest za to, že se odmítla podrobit dopingovému testu. Američanka, jež závodí spolu s Johnem Zimmermanem v kategorii sportovních dvojice, se ale brání tvrzením, že jen požádala o odklad, a chce se proti rozhodnutí arbitrážní komise americké antidopingové agentury znovu odvolat. Podle Inaové přišla k ní domů neohlášená kontrola letos v červenci v půl jedenácté večer, když šla spát a nebyla prý schopna požadovaný vzorek moči odevzdat.

Požádala proto o odložení. Komisař jí údajně oznámil, že v tom případě musí podepsat formulář, jakoby se testu odmítla podrobit. Inaová si to chtěla ověřit na nonstop telefonické lince pro sportovce, nikdo prý však její telefonát nezvedl a proto komisaře poslechla.

Americká krasobruslařská federace ji za to potrestala čtyřletým trestem a arbitráž antidopingové agentury ho nyní potvrdila. Inaová ale zdůrazňuje, že se nikdy během své kariéry testům nevyhýbala a všemi prošla bez problémů. Proto se znovu odvolá.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž