Zdeněk Chládek (vlevo)

Zdeněk Chládek (vlevo) | foto: Luděk Peřina, MAFRA

Boxer Chládek prošel na MS přes thajského soupeře do druhého kola

  • 0
Český boxer Zdeněk Chládek postoupil na světovém šampionátu v Baku do druhého kola váhové kategorie do 64 kilogramů. Thajce Wuttichaiema Masuka porazil 11:7.

Jednadvacetiletý Chládek měl nad stejně starým protivníkem, bronzovým medailistou z loňských Asijských her, neustále mírnou převahu. V každém ze tří kol získal o dva body více.

"Náš reprezentant od začátku diktoval tempo a měl lehce navrch. Pohyblivého Thajce se snažil dostat pod tlak a bodoval hlavně na střední vzdálenost," řekl prezident boxerského svazu Svatopluk Žáček.

Současná česká amatérská jednička udělala první krok k vysněnému postupu na olympijské hry. K tomu Chládek potřebuje projít alespoň do čtvrtfinále, tedy vyhrát ještě dva zápasy. Hned v tom dalším bude ale jeho soupeřem favorizovaný Hračik Džavachjan, bronzový olympijský medailista z Pekingu (do 60 kg) a mistr Evropy z loňska. Sedmadvacetiletý Armén na úvod vyřadil Němce Davida Müllera rovněž v poměru 17:11.

Na turnaji je vedle Chládka ve hře ještě Robert Bilík, který přešel přes první kolo ve váze do 69 kg. V sobotu se na MS poprvé představí Miroslav Šerban v šedesátce, o den později čeká Bilíka a Chládka druhé kolo.

Mistrovství světa v boxu v Baku:

Do 64 kg - 1. kolo:
Chládek (ČR) - Masuk (Thaj.) 17:11.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž

Témata: Box, Zdeněk Chládek