Český reprezentant v baseballu v akci

Český reprezentant v baseballu v akci | foto: Jiří Salik Sláma, MAFRA

Chceme placku, říká na začátku baseballového ME český nadhazovač Bokaj

  • 0
V areálu Arrows v Ostravě-Porubě v pátek odstartuje třemi zápasy skupina B mistrovství Evropy v baseballu. V ní se představí také česká reprezentace, za kterou nastoupí i nadhazovač místního extraligového celku Boris Bokaj.

„Poslední přípravné zápasy v Itálii nám ukázaly, že jsme nachystaní dobře. Sice tam byly chybičky, o kterých jsme se pak bavili, takže mouchy jsme snad vychytali. Teď to jen potvrdit na mistrovství Evropy,“ řekl Bokaj.

Co říkáte ostravské skupině?
Je nevyzpytatelná. Víme, že velkým favoritem jsou Holanďané, za nimi jsou Španělé, ale u dalších týmů nikdy nevíte. Stává se, že dovezou Američany, kteří mají evropské pasy. Vím minimálně o jednom bývalém spoluhráči, co bude hrát za Řecko, byť je to Američan, který hrával ligu v Itálii.

Který zápas bude pro vás nejtěžší? S Nizozemskem, Španělskem, nebo ten úvodní s Ruskem?
Úvodní zápasy bývají celkem náročné psychicky, je důležité je zvládnout a vykročit dobře do turnaje. Ale klíčový bude podle mě poslední zápas se Španělskem.

Jaký je váš cíl?
Vyhrát, žádné menší cíle si nedáváme.

Je to reálné v dané konkurenci?
Minimálně chceme placku. Medaile by byla velký úspěch.

Jaké to pro vás bude, zahrát si mistrovství Evropy na domácím hřišti?
Bude to pro nás kluky z Arrows (v reprezentaci jsou i Jan Tomek, Jakub Malík a Petr Čech) dobrý zážitek, budeme mít velkou podporu fanoušků. Ale já si atmosféru šampionátu nepřipouštím, soustředím se jen na zápasy, abych odvedl maximální výkon pro tým.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž