Momentka z baseballového utkání Draci Brno - Kotlářka

Momentka z baseballového utkání Draci Brno - Kotlářka | foto: Marie Stránská, MF DNES

Baseballisté na ME dál vítězí, Švédsko porazili 6:1

  • 0
Čeští baseballisté jsou na mistrovství Evropy dál bez porážky. Ve třetím utkání v nizozemském Hoofddorpu zdolali Švédsko 6:1.

Třemi odpaly se prezentoval Tomáš Juněc, dařilo se také Petru Čechovi, který odpálil dvakrát. Skvělý výkon předvedl nadhazovač Boris Bokaj, který švédským hráčům neumožnil žádný bod a celkem zaznamenal šest strikeoutů.

Reprezentace do zápasu vstoupila skvěle, hned v první směně si připsala čtyři body. Dařilo se zejména Juněcovi. „Byl to můj nejlepší zápas v reprezentaci. Kdybychom lépe využívali situace s běžci na metách, mohli bychom udělat více bodů,“ řekl Juněc.

Baseballistům na šampionátu skvěle funguje obranná hra a nadhazovači. Za tři zápasy povolili soupeřům pouze dva body. Proti švédským hráčům se dařilo s šesti strikeouty Bokajovi. „Cítil jsem se dobře, jen jsem nezvykle bojoval s kontrolou. Týmu jsem ale v šesti směnách pomohl, což bylo důležité,“ uvedl Bokaj.

Český tým čekají v pondělí a v úterý ve skupině A těžší zápasy. V pondělí proti favorizovanému Nizozemsku a v úterý proti Německu.

„Nizozemsko je jeden z adeptů na titul, musíme podat nejlepší výkon. Německo jsme od roku 2007 na evropském šampionátu ještě neporazili a oni nám budou chtít vrátit vysokou prohru z březnové kvalifikace na World Baseball Classic. Bude to klíčový duel turnaje, protože se zápas bude počítat do další fáze, kde se bude rozhodovat o medailistech,“ řekl nadhazovač Bokaj.

Češi jsou po třech zápasech v čele skupiny A spolu s Nizozemci. Do další fáze ME postupují první tři týmy, které se zařadí do šestičlenné finálové skupiny.

Mistrovství Evropy v baseballu

Hoofddorp (Nizozemsko)

Skupina A:
Česko - Švédsko 6:1
Nizozemsko - Rusko 3:1
Německo - Velká Británie 3:2

Pořadí po 3. kole: 1. Česko 3 výhry, 2. Nizozemsko 3, 3. Německo 2, 4. Švédsko 1, 5. Velká Británie 0, 6. Rusko 0.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž