Nejvyšší vyvolávací cenu v aukci bude mít dres FC Barcelona  s podpisy hráčů...

Nejvyšší vyvolávací cenu v aukci bude mít dres FC Barcelona s podpisy hráčů z utkání finále fotbalové Ligy mistrů z roku 2011. | foto: www.pragueauctions.com

Sběratelé pozor, v sobotu proběhne velká aukce sportovních memorabilií

  • 0
Milovníci sportovních memorabilií mají v sobotu jedinečnou šanci rozšířit své sbírky. Od 16.00 bude na stránce www.pragueauctions.com probíhat rozsáhlá internetová aukce

Unikátních věcí bude v nabídce opravdu hodně, ale cenově vévodí aukci dres FC Barcelona s podpisy hráčů z utkání finále fotbalové Ligy mistrů z roku 2011. Jeho vyvolávací cena je 115 000 korun, ale zřejmě se ještě zvýší podle zájmu.

Ale mezi předměty jsou i takové, které nestojí tolik peněz, ale potěší sběratele. Třeba podpis Usaina Bolta na oficiálních instrukcích pro atlety na Zlaté tretře s vyvolávací cenou 499 korun, nebo dopisnice z utkání Sparta-Barcelona v roce 1921 s vyvolávací cenou 790 korun.

Bude se dražit také dres k osmdesátinám legendárního Josefa Masopusta vyvolávací cena dresu je 4100 korun.

Ovšem nejsou to zdaleka jen uvedené předměty. V aukci jsou desítky položek, které zahrnují zajímavosti napříč sporty. Jsou tu historické věci z golfu, dostihů, odznaky a mnoho dalších věcí, které potěší srdce sběratele.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž