Diskuze

Zranění v rallyesprintu: do diváků najel vůz

Nad devátým ročníkem pražského rallyesprintu leží stín vážné dopravní nehody, při které byli těžce zraněni dva lidé. Podle očitých svědků havaroval vůz Mitsubishi Lancer pilotovaný Davidem Komárkem a bokem narazil do skupinky diváků. K nehodě došlo při třetí rychlostní zkoušce ve Vaníčkově ulici poblíž Strahovského stadionu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

hrto

8. 12. 2003 9:26
adresa
pokud chcete poslat svůj názor přímo pořadatelům tak tady máte mail:    petr.mihule@tiscali.cz
Jen tak dál pražáci jen tak dál. Nejslabší rally závody za celou tuto sezónu!!!!!! A to platí i Komárek dojel a nic se nestalo!! Organizace HRŮZA!!
0 0
možnosti

ddddd23

8. 12. 2003 8:28
pořadatelé
Musím říct, že to co tvrdí ředitelka závodu je pěkná nehoráznost,stál jsem asi 50m od té zatáčky a viděl jsem přímo ten náraz.Žádní pořadatelé,vzdálenost lidí určitě nebyla dostatečná,to klidi tam neměli podle mě co dělat, ale to je chyba pořadatelů že je tam nechali,takže hlavní chyba padá na pořadatele..dle mě..jinak,problémy tam měli už Pech,Enge i Landa, tk ty lidi to mohlo taky trknout...
0 0
možnosti

minipegy

8. 12. 2003 11:18
Re:
Vždycky si za to můžou diváci. Tak třeba na barumce na trojáku stáli v mírný zatáčce týpci. Místo to bylo pěkný, ale kousek za horizontem, kde auta skákala a mohlo je to pěkně rozhodit. Pořadatelé měli co dělat, aby je dostali pryč, málem se poprali. Pak je sice nechali stát v jiným blbým místě, ale byla to pomalá zatáčka a ještě za přikopem, takže případný výlet mimo trať by je maximálně prohnal. Ale abych jen nechváli, sám jsem si stoupl na jiným místě do podobný zatáčky, kde to auta stáčela těsně přede mnou. Divil jsem se, že to nebylo zamlíkovaný. Vydržel jsem tam pět aut a pak šel bokem. Sice se tam v klidu posadili poláci, ale ti byli posilněni alkoholem, takže měli asi víc odvahy. V klidu to bylo na Horácký, ikdyž v noci jsem pořadatelům moc nezáviděl. Uhlídat fandy nebylo nic jednoduchýho.
0 0
možnosti

Castulik

7. 12. 2003 22:32
Pražský Rallysprint
Pokud máte nějaké připomínky k mému příspěvku napište mi.
Častulik
0 0
možnosti

Castulik

7. 12. 2003 22:30
Pražský Rallysprint
Myslim že první starhovský okruh byl organizačně špatný.pokud se jede na druhou stranu tak by tam ta diváci za určitých podmínek stát mohli.Ale stát na vjezdu do zatáčky kde je mnoho kaluží a auto jede na suchých pneu je nehorázná hloupost fanoušků.jak je vůbec mohlo napadnout si tam stoupnout?Oragnizačně absolutně nezvládnuté.doufam že tohle byla poslední taková hrůzostrašná věc, která se na českých Rally stala.nebuďmě hloupí a najděme si místa která jsou bezpečná ať už nemusíme koukat na takové obrázky a číst takové články.
Častulik - klub eWRC.cz
0 0
možnosti

piskyn

7. 12. 2003 17:07
BUZERANTI
Co se divite? Jednou to prijit muselo. Muzou si za to divaci sami. Sou tam na vlastni riziko a s timhle musej pocitat. Hlavne prosim Vas nehazejte vinu na vsechny ostatni, to je ubohy
0 0
možnosti

transformator

7. 12. 2003 12:20
re
Ja stal vcera asi 100m od toho mista.Byla to jednoznacne chyba poradatelu a je naprosta ubohost od nich hazet vinu na jezdce a jeste nehorazne rici, ze divaci stali v dostatecne vzdalenosti.Je jasne, ze si timto prohlasenim myli ruce.Ja byt p.Komarkem, uz tam v zivote neprijedu, pokud to bude poradat stale tahle skupina lidi. Navic nevim o co slo, byly mnohe navrhy od jezdcu nechat pred strahovem prezout gumy na mokre.Ono jet na slickach na mokrych kostkach zavanelo jeste vetsim pruserem.JA osobne jsem neco takoveho cekal. Navic ti lide, co tam stali, byli taky pekne vypatlani.Uz jen si tam stoupnout.Ale jak tu nekdo podotknul,kdyz tomu nerozumi, mel to udelat poradatel a vyhodit je.Ale spise me zarazilo, ze sice zacali utikat, ale asi po 2 m se na to vyprdli, ze by to uz asi melo stacit.A ono ne...
0 0
možnosti

Ímagine

7. 12. 2003 11:11
Pořadatelé
Nevěřím! Nemůžu si pomoct, ale názory typu "může za to jezdec, kvůli vysoké rychlosti" mi připadají úplně postavené na hlavu. Už jen proto,že se jedná o automobilové závody, tudíž se předpokládá, že je tady bezpečnost hodně snížená. Pak je tu fakt,že diváci jsou na rally pouze na vlastní odpovědnost a nebezpečí. A pořadatelé bohužel stále dělají chyby. Chyba bude na více stranách, ale proboha!Jezdec?
0 0
možnosti

InstinkTT

7. 12. 2003 12:29
Re:
Ano i jezdec ma podil vinny. Tohle byla jasna jezdecka chyba. Poslechi si nazory Trinera a par dalsich jezdcu na toto tema. Proste to prehnal. Na mokru se takhle se "slickama" nejezdi. Chybyli vsichni. V neposledni rade divaci, ale hlavne poradatel, ze toto misto nevyznacil jako nebezpecne.
0 0
možnosti

Jackob_No1

7. 12. 2003 8:49
Rally
Ty lidičkové si za to mohli samy a to z toho prostého důvodu, že stáli přesně na místě kde byla největší pravděpodobnost vylítnutí auta z trati. Já bych si tam nestoup ani kdyby mi platili. Bylo hodne mokro a měli obutý suchý gumy těm lidem muselo bejt jasný že to jeden z nich neubrzdí. Jak se řiká chytrému napověz a blbýho napal autem. Toť můj názor.
0 0
možnosti

nnony

8. 12. 2003 8:05
Re:
To vylitávací místo bylo asi 10 m za timto, vylít tam i Enge. Komárek si najel moc doleva, oproti ostatním i logice. V tomto místě měl jet kolem druhé krajnice.
0 0
možnosti

bosch

6. 12. 2003 17:37
vina
Na teletextu organizátorka tvrdí, že za nehodu může řidič. Prý jel nepřiměřeně rychle. Tak nevím, ale závody jsou přece o závodění, kde nemůžou jet všichni povolenou padesátkou.
0 0
možnosti

trepik

6. 12. 2003 18:25
Re:
v tom má organizátorka pravdu - organizátor vskutku nemůže za to, že jezdec neodhadne situaci a vyletí z trati. ono skoro za každou nehodu může jezdec... ale to se stává a k závodům to patří. myslím, že nejde vůbec o to, že se stala nehoda. problém je v tom, že se nehoda stala v místě, kde stáli diváci. a to že tam stáli je naopak výhradně chyba organizátora. jezdce nemá nikdo jediné právo z ničeho vinit!! a pokud organizátorka tvrdí, že jel řidič nepřiměřeně rychle, tak to považuji za ubohý alibismus snažící se zakrýt vlastní nedostatky :o(
0 0
možnosti

trepik

6. 12. 2003 17:21
kde byla sanitka?
stál jsem opravdu hodně malý kousek vedle. rallye příliš nerozumím a jsem kretén, že jsem tam byl, ale to nemá cenu řešit.
fascinovalo mě, že záchranka přijela až po dlouhých minutách. těžko se to odhaduje, čas se najednou zastaví a přitom běží sakra rychle... ale odhadli jsme to na minimálně 4 minuty!!!  jelo se na tři kilometry dlouhém okruhu, nehoda se stala 200-300 metrů od servisní zóny. nechápu jak si může pořadatel dovolit nemít v servisu sanitu. když se hraje fotbal, tak záchranka často stojí přímo na stadionu..  ty zlomeniny jsou moc nepříjemné, ale kdyby se stalo něco horšího, tak mohl dotyčný klidně vykrvácet dříve, než se v dálce objevila první sanitka.. :o(((( přítomnost sanitky na takovéto akci jsem ráno považoval za samozřejmé. bohužel tomu tak asi není.
a teď něco k tomu místu- nejdříve jsem se ptal jednoho policisty, jestli mě nechá stát na výjezdu ze zatáčky, což naštěstí nešlo. o 20 metrů vedle, kde se stala nehoda, to už problém nebyl... jak jsem psal, byl to nerozum, že jsem tam stál, ale organizátor by měl jasně označit místa, kde se z bezpečnostních důvodů stát nesmí, aby tam amatéři a věci neznalí lidé mého typu nemohli chodit..
0 0
možnosti

malejboda

6. 12. 2003 18:37
Re:
ty trumpeto taky jsem to videl na vlastni oci ale zachranka tam byla rychle a vetsi prusvih byl v tom ze lidi jako ty jim ani neumoznili se k tem postizenym dostat ci co nejblize zastavit-proste jen abych si uzil co nejvic ciziho nestesti a utrpeni (i kdyz ..... lidi kteri se postavi pri rallye na vnejsi polomer zatacky trati s mokrym asfaltem a listim jsou bezesporu pekny trubky) proste to po.....i organizatori ktery tam nemeli nikoho poustet. Proc treba neotevreli vnejsi ochozy stadionu kam jim nakonec stejne nelegalne lidi lezli.......mohli mit pokoj
0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Premium služby

Anglie - Brazílie, Francie - Německo. Kde zdarma sledovat sobotní fotbalové šlágry?

27. dubna 2024

Víkend je ve znamení reprezentačního fotbalu a přináší řadu atraktivních zápasů. Po pátečním...

Hokej

Nadvláda pokračuje. Třinec slaví pátý titul v řadě, vyrovnal historický rekord

28. dubna 2024  23:27

Na českém hokejovém trůnu zůstává všechno při starém. Třinec v napínavém sedmém finále porazil...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Hokej

Třinec - Pardubice 4:1. Oceláři odvrátili konec, finále rozhodne až sedmý zápas

26. dubna 2024  16:30,  aktualizováno  21:40

Drama pokračuje. Hokejová extraliga ani po šesti finálových duelech nezná letošního mistra, neboť...

Fotbal

Sparta uhájila náskok, v šestce zůstalo Slovácko, Karviná se vyšvihla ze dna

28. dubna 2024  14:21,  aktualizováno  16:57

Sparta v závěrečném kole základní části fotbalové ligy suverénně vyhrála v Olomouci (4:1) a před...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Hokej

Pardubice - Třinec 3:0. Pětiminutovka snů přihrála klíčový mečbol Dynamu

24. dubna 2024  17:30,  aktualizováno  21:07

O důležitý třetí bod ve finálové sérii extraligy sváděla obě mužstva litý boj do poloviny zápasu,...

Fotbal

Liga a data: Na papíře je první Slavia. Kdo hraje nad poměry a kdo zaostává?

30. dubna 2024

Premium Zajímá vás, jak by vypadala tabulka fotbalové ligy po třiceti kolech čistě na základě tvrdých dat?...

Fotbal

Barcelona díky hattricku Lewandowského porazila oslabenou Valencii

29. dubna 2024  23:12,  aktualizováno  23:18

Fotbalisté Barcelony porazili v dohrávce 33. kola španělské ligy díky hattricku Roberta...

Fotbal

Sestupem ohrožené Cagliari bez zraněného Jankta prohrálo v Janově

29. dubna 2024  22:48

Fotbalisté Cagliari bez zraněného Jakuba Jankta prohráli dohrávku italské ligy a souboj nováčků na...

Hokej

Nejsem vítán, stáhnu se! Agateljan opouští hokejové Ústí, zbyly jen dluhy

29. dubna 2024  20:54,  aktualizováno  21:35

Pět měsíců a dost! Arménec Mikael Agateljan vycouvá z ústeckého hokeje, zatíženého dluhy....

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...