Šampion Superbiků jde do MotoGP

  • 1
Londýn - Mistr světa v kategorii superbiků Colin Edwards potvrdil, že by měl od příští sezóny jezdit v závodech seriálu mistrovství světa konkurenční silniční třídy MotoGP. "Na 99 procent pojedu příští rok v kategorii MotoGP na stroji Aprilia," uvedl na svých internetových stránkách americký jezdec, který si v posledním závodu v Imole na motocyklu Honda zajistil již druhý titul mistra světa v této kategorii. Mezi stroji třídy MotoGP, která v této sezóně v seriálu MS nahradila soutěž motocyklů do 500 ccm, však Edwards značce Honda věrný nezůstane.Jak Edwards získal titul - Ducati s Capirossim

"Honda mi sice navrhla, abych jezdil v jejích barvách i v MotoGP, ale já jsem usoudil, že by bylo dobré počkat i na další nabídky. Nakonec jsem si vybral tu od Aprilie, kde bych měl dostat i možnost podílet se na vývoji," vysvětlil osmadvacetiletý závodník důvod své volby.

Edwards se v mistrovských závodech kategorie superbiků pohyboval od roku 1995. Vedle letošního titulu se ze stejného triumfu radoval i v roce 2000.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž