Adrian Rymel

Adrian Rymel

Rymel si z Argentiny doveze titul plochodrážního šampiona

  • 0
Plochodrážník Adrian Rymel ze Štramberka ovládl mezinárodní seriál argentinského mistrovství Campeonato Internacional de Speedway a pro letošní sezonu je mistrem Argentiny. Poslední závod seriálu, který se jel o víkendu v Bahía Blance, Rymel ovládl a pojistil si tak celkový triumf.

"Před ním vedl pouze o bod, protože jeden ze závodů vynechal. Ale když vyhrál poslední podnik, měl rázem desetibodový náskok," uvedl Vladimír Kovář z Autoklubu Kopřivnice, ve kterém Rymel závodnicky vyrůstal.

"Adrian vyrazil s kamarády někam do pamp a na jeden závod se nestihl vrátit. Dal tak soupeřům šanci se na něj bodově dotáhnout, ale nakonec vedení uhájil."

Druhý za Rymelem skončil domácí závodník Lisandro Husman, třetí byl Rakušan Manuel Hauzinger. Další Čech v argentinském seriálu, Hynek Štichauer, dokončil seriál jako čtvrtý. "Hynek vynechal i poslední závod," podotkl Kovář.

Nyní už se Adrian Rymel chystá na cestu domů do Štramberka, kam by měl dorazit příští týden. "Vzkazoval, že už se moc těší," poznamenal Vladimír Kovář.

Jenže domova si štramberský plochodrážník moc neužije. "Má rozdělané auto, kterým se musí dopravit po vlastní ose na závody do Anglie. A ty naostro startují v první polovině března," informoval Kovář. Kromě angažmá v týmu Berwick Bandits bude letos jezdit Rymel i v Polsku za Krakow.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž