Jezdci MotoGP budou posuzovat bezpečnost

  • 3
Welkom - Jezdci královské kubatury MotoGP se budou před každým závodem mistrovství světa silničních motocyklů scházet se zástupci organizátorů, aby s nimi probrali bezpečnostní podmínky na okruhu. Závodníci si toto opatření prosadili po tragickém úmrtí Japonce Dajžira Katóa, který nepřežil havárii v úvodním podniku sezony v Suzuce.

Jako své zástupce si jezdci zvolili úřadujícího světového šampiona Valentina Rossiho z Itálie, který už před Katóovou nehodou kritizoval japonský okruh jako nebezpečný, bývalého mistra světa Kennyho Robertse ze Spojených států, Španěla Seta Gibernaua a Katóova krajana Nobuaca Aokiho.

První schůzku se konala v sobotu na jihoafrickém okruhu Phakisa Freeway, který dnes hostí druhý díl seriálu. "Tyto schůzky budou vždy v sobotu. Budeme na nich hovořit o všech tématech, které jezdce zajímají, zvlášť o bezpečnosti a kritických bodech, které závodníci našli na trati," řekl Carmelo Ezpleta, výkonný ředitel společnosti Dorna, která manažersky zajišťuje světový šampionát.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž