Přípravy na Masarykově okruhu - ilustrační foto

Přípravy na Masarykově okruhu - ilustrační foto | foto: Anna Vavríková, MAFRA

Na Masarykově okruhu se poměří Italové, do Brna se těší

  • 1
Jak se závodí v italském stylu, budou moct o víkendu sledovat návštěvníci brněnského Masarykova okruhu. Na zdejší asfalt se po deseti letech vrací šampionát Gruppo Peroni, který přivede flotilu cestovních, GT i historických vozů.

„Na místní trať se těšíme. Je dlouhá, široká a hlavně rychlá. Zkrátka nabízí všechno, co má správný závodní okruh mít,“ vyhlíží jedinou zahraniční zastávku seriálu jeho prezident Sergio Peroni.

Největším tahákem z pěti vypsaných kategorií bude tříhodinový vytrvalostní závod, v němž se poměří cestovní, GT a sportovní vozy. „Stroje těchto tříd pojedou společně, byť bodování bude samostatné. Týmy musí absolvovat dvě zastávky v boxech, při kterých se vymění řidiči,“ přibližuje manažerka závodu Jana Božková z brněnského Automotodromu.

Dále budou k vidění klání prototypů, historických vozů a dva závody, v nichž se utkají stroje s identickými továrními motory, což je záruka vyrovnaného pole se spoustou předjížděcích manévrů. Jednodenní vstupné na přírodní tribuny C a F a sedadlové tribuny u cílové rovinky T3 a T5 stojí 100 korun.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž