Checa nechá mašinu klouzat

  • 1
Praha - Poté, co tovární pilot Yamahy Carlos Checa, dojel v prvním závodě sezony MS silničních motocyklů v Japonsku jako třetí, chce o víkendu v jižní Africe výkon zopakovat. "Třetí místo v Suzuce byl sice hezký začátek, jsem si ale jistý, že je možné i zlepšení," plánuje sebejistě Checa. "V Japonsku se mi výborně dařilo v kvalifikaci a pole-position jsem propásl jen těsně. Potvrdilo se mi, že naše motorka je na výborné úrovni a že se s ní dá i zvítězit."

"Welkom bude zase zabíračka na obutí. Povrch dráhy je klouzavý, ale právě to je mému stylu blízké: rád nechám mašinu trochu klouzat. Minulý rok jsem ve Welcomu sice kvůli mému zranění nejel, ale 2000 jsem se umístil dost dobře. Tento okruh mám rád, protože obsahuje jednu z nejlepších zatáček celého mistrovství: ta rychlá, pravotočivá po startu je neuvěřitelná," těší se Checa.

Také nejnovější vývoj nové Yamahy M1 Carlose naladil optimisticky: "S novou motorkou jsem se dobře spřátelil, ale musíme vylepšit její chování vepředu. Mám s ní dost problémů v pomalých zatáčkách. V Japonsku jsme se ale neustále zlepšovali a ve Welcomu budu mít k dispozici dva nové rámy, takže bychom měli být ještě rychlejší."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž