Šárka Záhrobská

Šárka Záhrobská | foto: Reuters

Stabilizováno, těší Záhrobskou. V příštím závodě chce vykročit nahoru

  • 5
Před sezonou si s trenérem Klausem Mayrhoferem stanovili základní cíl: umístění v první patnáctce. Po třech slalomech Světového poháru si Šárka Záhrobská může mnout ruce: Stabilizováno, spokojenost. V Levi skončila třináctá, v Aspenu a Are čtrnáctá. "V příštím závodě můžeme vykročit dál," řekla česká slalomářka.

Na sjezdovce ve švédském středisku, kde před lety získala titul mistryně světa, se představila dvakrát. Možná trochu nečekaně startovala ve středu v obřím slalomu. "Úplně jsme to neplánovali, rozhodla jsem se pár dnů předem," přiznala v rozhovoru na své facebookové stránce.

Do druhého kola nepostoupila. "V obřáku mě čeká ještě hodně práce, za poslední dva roky jsem v něm hodně ztratila."

Večerní závody pod umělým osvětlením si užila i na slalomové trati. "Dva večerní závody jsou trochu netradiční, ale byla to od organizátorů dobrá volba," pochvalovala si příjemnější počasí, jelikož k večeru v Are ustoupila mlha. "Cítím se velmi dobře. Nejsem dobitá, i když oba dny byly náročný."

V cíli se usmívala, spokojená se čtrnáctou pozicí. Cíle, jaké si stanovila před sezonou, zatím plní na jedničku. "A doufám, že se v příštích závodech posuneme o kousek dál," netají přání.

Po složitých zdravotních problémech v létě, kdy podstoupila operaci nezhoubného nádoru, označuje umístění do patnácté příčky za "skvělé". A do konce roku by mohla přidat ještě jedno - po vánočních svátcích ji totiž čeká poslední start v letošním roce, ve slalomu v rakouském Semmeringu. "Vždycky tam bývá úžasná atmosféra. Těším se."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž