Bývalý rakouský slalomář Marcel Hirscher si splnil jeden z lyžařských snů a...

Bývalý rakouský slalomář Marcel Hirscher si splnil jeden z lyžařských snů a jako předjezdec zvládl na proslulé sjezdovce Streif v Kitzbühelu trať sjezdu pro Světový pohár. | foto: Reuters

Výzva pokořit Streif splněna. Hirscher prosvištěl trať sjezdu v Kitzbühelu

  • 13
Ačkoliv má za sebou parádní kariéru, několik lyžařských snů si bývalý rakouský slalomář Marcel Hirscher splnit nestihl. Třeba zvládnout na proslulé sjezdovce Streif v Kitzbühelu trať sjezdu pro Světový pohár. Dočkal se až teď.

Dvojnásobný olympijský vítěz z Pchjongčchangu se mezi brány pustil jako předjezdec středečního úvodního tréninku a zopakovat si to chce i před čtvrtečním druhým tréninkem a před pátečním i sobotním závodem SP.

„Sportovní výzva pokořit Streif byla vždycky na mém seznamu,“ napsal před jízdou dvaatřicetiletý Hirscher na sociálních sítích.

Vítěz 67 závodů SP už v minulosti v Kitzbühelu na zdejší sjezdovce absolvoval superobří slalom a kombinaci, klasický sjezd ale nikdy nejel. „Teď už je to vážné. Je čas sjet Streif,“ tweetoval těsně před startem.

Perfekcionista posedlý úspěchem. Jak se loučil král slalomu Hirscher

Úvodní trénink poznamenal nepříjemný pád německého reprezentanta Josefa Ferstla. Po jeho karambolu byl program přerušen a vítěze zdejšího super-G z roku 2019 transportovala do nemocnice helikoptéra. Vyšetření ale žádné vážné zranění neodhalilo, třiatřicetiletý Ferstl z karambolu vyvázl s krvavou ránou na nose a řadou bolestivých zhmožděnin.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž