Eva Samková v závodě Světového poháru - ilustrační foto

Eva Samková v závodě Světového poháru - ilustrační foto | foto: AP

Samková vypadla v úvodním závodu Světového poháru ve čtvrtfinále

  • 1
Eva Samková v úvodním závodu Světového poháru ve snowboardcrossu mezi nejlepší nenakoukla. Olympijská vítězka uvízla v Montafonu ve čtvrtfinále a obsadila 13. místo.

Vyhrála Nelly Moenneová-Loccozová z Francie před Američankou Lindsey Jacobellisovou, závod mužů ovládl Alessandro Hämmerle z Rakouska před krajanem Markusem Schairerem.

Samková nedávno prodělala angínu a její účast v Montafonu byla v ohrožení. V páteční kvalifikaci nicméně zajela druhý čas, rychlejší byla pouze Jacobellisová, čtyřnásobná mistryně světa a vítězka rekordních 26 závodů SP. Ve čtvrtém čtvrtfinále ale Samková skončila na posledním čtvrtém místě.

Samková v Montafonu předloni zvítězila, loni se v rakouském středisku Světový pohár nekonal. Další české závodnici Vendule Hopjákové postup mezi nejlepší šestnáctku unikl v kvalifikaci o 55 setin sekundy.

Závody SP ve snowboardingu v Montafonu

Snowboardcross

Muži: 1. Hämmerle, 2. Schairer (oba Rak.), 3. Oljunin (Rus.).

Ženy: 1. Moenneová-Loccozová (Fr.), 2. Jacobellisová (USA), 3. Vasilcovová (Rus.), ...13. Samková (ČR).

Pančochová byla v Breckenridge dvanáctá

Ani snowboardistka Šárka Pančochová se v závodu Dew Tour v americkém Breckenridge neprodrala mezi elitu. Pátá žena z loňské olympiády v Soči skončila v semifinále slopestylu dvanáctá, z šestice finalistek pak byla nejlepší rakouská vicemistryně světa Anna Gasserová.

„Dew Tour byla skvělým startem do sezony, bohužel se mi nepovedlo probojovat do finále. O to větší bude motivace v příštím závodu,“ napsala na facebooku Pančochová, která kvůli operovaným kolenním vazům v minulé zimě skoro nezávodila. Světový pohár v její disciplíně pokračuje až v polovině ledna.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž