Italka je v cíli. První dnešní čas má hodnotu 1:26,70.

Italka Marta Bassinová je na trati. Super-G žen právě začalo.

V Cortině dnes panuje slunečné počasí. První závod letošního mistrovství za chvíli začne.

Ester Ledecká

Bez šancí na medaili rozhodně není ani Ester Ledecká. Česká lyžařka v letošní sezoně vyhrála jeden závod Světového poháru, ve Val d´Isere ovládla před Vánoci právě super-G. V průběžném hodnocení této disciplíny jí aktuálně patří čtvrtá pozice. Podaří se Ledecké dnes zaútočit na stupně vítězů?

Největší favoritkou závodu bude Lara Gutová-Behramiová (startovní číslo 7). Švýcarská lyžařka letos této disciplíně vládne, vyhrála hned čtyři z pěti dosavadních superobřích slalomů. Na světových šampionátech posbírala už pět medailí, zlato jí však chybí.

Velkými vyzývatelkami by měly být další Švýcarka Corinne Suterová (5) a Američanka Mikaela Shiffrinová (4), která bude obhajovat zlato z posledního mistrovství ve švédském Aare před dvěma lety.

Původně se mělo super-G uskutečnit v úterý, pořadatelé ho však museli odložit, neboť na trať sedla mlha. Už v pondělí přitom organizátoři o týden posunuli kombinaci kvůli přívalu sněhu, ve středu zase měli sportovci v Cortině d’Ampezzo volno z důvodu špatné předpovědi počasí.

Ani monstrózní bublina nestačí. Když šampionát neničí covid, ale počasí

přečíst článek

Dobrý den všem fanouškům alpského lyžování. V Cortině d’Ampezzo v Itálii dnes po několika odkladech začíná mistrovství světa - jako první se na svah vydají ženy, které čeká superobří slalom. Na startovní listině samozřejmě nechybí ani Češka Ester Ledecká.

Začátek závodu je naplánován na čtvrtek v 10:45.