Kateřina Neumannová má holčičku

  • 101
Praha - Nejúspěšnější české běžkyni na lyžích Kateřině Neumannové se ve středu po poledni narodila holčička. Jmenuje se Lucie, měří 51 centimetrů a váží 3,45 kilogramu. Olympijská medailistka z Nagana a Salt Lake City i její prvorozená dcera jsou po porodu v pořádku, v příštích týdnech chtějí zůstat výhradně v soukromí.

Lucinka přišla na svět ve středu 2. července ve 13 hodin a 45 minut. Agenturu ČTK o tom informoval Neumannové manažer Ivan Hanzl.

Jméno otce majitelka čtyř olympijských medailí úzkostlivě tají. "Miminko vzniklo z nesmírné lásky a mám z něj velkou radost. Větší než z případného zisku jakékoli z medailí na mistrovství světa nebo na Světovém poháru," řekla loni v listopadu. Do poslední chvíle udržela pod pokličkou i to, zda se narodí chlapeček, nebo holčička.

Třicetiletá rodačka z Písku přišla do jiného stavu loni před začátkem zimní sezony. Majitelka čtyř olympijských medailí proto okamžitě přerušila kariéru s tím, že se chce mezi lyžařskou elitu vrátit a pokusit se rozšířit svou sbírku cenných kovů na olympijských hrách v Turíně v roce 2006. 

Podobně jako Neumannová se v současnosti věnuje mateřským povinnostem i řada jejích velkých soupeřek a vrstevnic. Italka Stefania Belmondová rovnou ukončila kariéru, Ruska Julia Čepalovová už po porodu zase trénuje.

Česká lyžařka má jasno, že svůj tréninkový a závodní program bude muset oproti minulosti upravit. Nechce totiž napodobit ruské kolegyně, které celou zimu nechávají děti doma s babičkou. "Na to nemám povahu. Bude to potřeba zorganizovat trošku jinak, ale myslím, že při troše dobré vůle to určitě půjde a na delší dobu pojede babička s námi," plánovala už několik měsíců před radostnou událostí.

Během těhotenství Neumannová nezahálela. V zimě ještě běhala na lyžích a dokonce zvažovala, že si vyzkouší Jizerskou padesátku. Ještě na konci června hrála oblíbený golf a v neděli se zašla podívat do Chuchle na České derby.

Dále čtěte:
Čekám miminko, přiznala šťastná lyžařka
Kariéra Kateřiny Neumannové
Gratulace šéfů českého lyžování
VIDEO z tiskové konference
Holka, nebo kluk? Asi to nevydržím, říká Neumannová
Medaile přišly dřív než dítě

Kateřina Neumannová v dobrém rozmaru

Kateřina Neumannová na tenisové exhibici v Prostějově

Kateřina Neumannová se raduje na stupínku pro vítěze po závodu na pět kilometrů volnou technikou

Z výrazu Kateřiny Neumannové při tréninku v Soldier Hollow je jasné, že je před olympijskými závody v pohodě

Belmondová spurtuje pro zlato v závodě na 15 kilometrů volnou technikou, číslo čtyři má třetí Neumannová

Kateřina Neumannová s pravým zvonem ze Šumavy, který za ní vozí fanoušci na každý závod. Tento přivezl Tomáš Čáslavský z České olympijské a.s. (zprava), 9. února 2002.

Kateřina Neumannová (vpravo) s bronzovou medailí na krku. Zleva stříbrná Lazutinová a zlatá Belmondová.

Kateřina Neumannová mezi medailistkami běhu na 15 km. (Salt Lake City, 10. 2. 2002)

Ranní slunce v Soldier Hollow svítilo na cestu Kateřině Neumannové v první části kombinačního závodu

Osazenstvo hospody na Zadově prožívalo další závod Kateřiny Neumannové velmi bouřlivě.

Kateřina Neumannová těsně před cílem kombinačního závodu sleduje pozici Kanaďanky Scottové, která ji připravila o medaili

Kateřina Neumannová dostala v Českém olympijském domě ke svým 29. narozeninám dort, 16. února 2002.

Zklamaná Neumannová po neúspěšném čtvrtfinále

Trenér Frühauf něco špitá Kateřině Neumannové v cíli štafety. České běžkyně vybojovaly čtvrté místo.

Kateřina Neumannová zvítězila ve veřejném hlasování, Aleše Valentu zvolili Králem bílé stopy odborníci

ŠAMPIONA NEPOTŘEBUJI. Nemám v plánu rodit šampiony, a jestli z něj nějaký bude, záleží na jeho rozhodnutí. Přeju si, abych porodila zdravé dítě, ze kterého vyroste slušný člověk.

Kateřina Neumannová přebírá minilyže pro budoucího potomka

ŠAMPIONA NEPOTŘEBUJI. Nemám v plánu rodit šampiony, a jestli z něj nějaký bude, záleží na jeho rozhodnutí. Přeju si, abych porodila zdravé dítě, ze kterého vyroste slušný člověk.

ŠAMPIONA NEPOTŘEBUJI. Nemám v plánu rodit šampiony, a jestli z něj nějaký bude, záleží na jeho rozhodnutí. Přeju si, abych porodila zdravé dítě, ze kterého vyroste slušný člověk.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž