Trenér Andrej Titkov sleduje hru na střídačce Zubří.

Trenér Andrej Titkov sleduje hru na střídačce Zubří. | foto: Luděk Ovesný, MAFRA

Házenkáři Zubří se k domácí výhře nad Litovlí protrápili

  • 0
V prvním poločase zuberští házenkáři umožnili doma Litovli 16 vstřelených branek a jejich trenér Andrej Titkov musel v přestávce v šatně zvýšit hlas. „Pokud bychom ve druhé půlce dostali více než deset gólů, hráčům by hrozily sankce,“ prozradil Titkov. Postihu se nakonec bát nemusí. Odbojným hostům povolili zmíněných deset gólů a porazili je v úvodním extraligovém dějství 32:26.

„Vítězství vypadá jednoznačně, ale protrápili jsme se k němu,“ přiznal Titkov.

Výkon jeho celku korespondoval s komorní atmosférou v hale. „Bylo v ní nezvyklé ticho. Přizpůsobili jsme se Litovli, nechytili jsme tempo hry a měli spoustu nepřesností, hlavně v obraně,“ viděl kouč Zubří.

Domácí defenzivě přitom šéfoval reprezentační pivot Tomáš Říha, který si zahrál extraligu po osmi letech prožitých v německých soutěžích. ̈

„Sám byl ze svého výkonu v rozpacích. Nemá to lehké - nová soutěž, nové prostředí, noví spoluhráči. Ale popral se s tím a patřil k nejbojovnějším hráčům na hřišti,“ prohodil Titkov. „Ukázal, že se může stát tahounem defenzivy.“

Hrozící krach odvrátilo Zubří až v závěrečných deseti minutách, které vyhrálo přesvědčivě 9:2.

„Družstvo se dokázalo semknout, chlapi se nepoložili, nezalekli a vytvořili na soupeře soustavný tlak. O to cennější jsou dva body,“ pravil Titkov.

Domácím také pomohli hráči, jejichž zdravotní stav není po zraněních ideální. Douda, kterého omezuje koleno, se stal v sobotu spolehlivých exekutorem sedmiček, v závěru se prosadil také Zeman.

„Až se uzdraví marodi, budeme silnější,“ věří trenér Zubří, které má v úvodních čtyřech kolech třikrát výhodu domácího prostředí. Po zápase na Dukle přivítá nováčka z Nového Veselí a pak mistrovskou Plzeň.