Momentka z duelu Zlína (žlutá) a Poruby

Momentka z duelu Zlína (žlutá) a Poruby | foto: Luděk Ovesný, MAFRA

Interligovému Zlínu zatím jen ubývají házenkářky. Posily klub hledá

  • 0
Nepříjemné překvapení čekalo trenéra interligových házenkářek na startu přípravy na novou sezonu. S přestupy reprezentační spojky Šárky Marčíkové do Poruby se smířil už před dovolenou, po návratu ale zjistil, že v týmu končí také křídelnice Brzósková s Handlovou. „Bereme to jako realitu, nějaké indicie jsme měli,“ prohodil slovenský kouč.

Handlová se po restartu rozhodla definitivně ukončit svoji kariéru, Brzóskovou budou její spoluhráčky potkávat dál na palubce, ale už pouze jako interligovou rozhodčí. Kdo odchody hráček, které se postaraly v předchozí sezoně dohromady o 157 branek, nahradí?

„Kolektiv,“ opáčil Sabadka. „Mladé holky nemůžou zůstat pořád mladé. Musí se začít projevovat. Mají prostor, dostanou šanci.“

Sabadka zařadil do družstva také několik nadějných dorostenek, dobře však ví, že jenom z vlastních zdrojů si nevystačí. Zvláště když chce zopakovat minimálně postup do semifinále.

„Tým potřebuje oživit. A hlavně vyztužit střed obrany. Góly holky dávat umí, ale nemáme defenzivní typy,“ vypíchl trenér Zlína.

Pilíři obrany jsou zkušené Budadyová s Pospíšilovou, obě však loni limitovaly zdravotní potíže, které se jich stále drží. Klub už několik hráček oslovil, posilu však zatím nepřivedl žádnou.

„Jsme ve stadiu jednání. Máme omezené možnosti, jak finanční, tak i personální. Moc kvalitních hráček na trhu není,“ zmínil Sabadka. Oproti minulému roku posunul začátek přípravy, protože interliga odstartuje o tři týdny později.

„Museli jsme kvůli tomu pozměnit model přípravy, ale nevadí nám to,“ pravil Sabadka.

Klub do ní plánuje zařadit domácí turnaj, Sabadka mu dává příměr pracovní. Uskutečnit se má v úvodu září a hrát se bude za zavřenými dveřmi.

Do nového ročníku vstoupí Zlín 20. září domácím zápasem s Pískem. Počet českých družstev v mezinárodní soutěži se snížil po odmítnutí postupu Otrokovic z osmi na sedm, novinkou play-off jsou série pouze na dva vítězné duely místo původních tří.