Házenkářka Sára Kovářová na mistrovství Evropy v úvodním zápase proti Rumunsku.

Házenkářka Sára Kovářová na mistrovství Evropy v úvodním zápase proti Rumunsku. | foto: chf.cz

V Turecku měli zájem, ale házenkářka Kovářová míří do Mercatoru

  • 0
Sára Kovářová se po dvouletém házenkářském angažmá v Turecku přestěhuje do Slovinska. Přes zájem klubu Kastamonu Belediyesi o pokračování spolupráce posílí třiadvacetiletá pravá spojka od nového ročníku elitní lublaňský tým Krim Mercator, dvojnásobného vítěze Ligy mistryň (2001 a 2003) a majitele 26 domácích titulů.

„Přišla velmi zajímavá nabídka od Krimu. Sepsala jsem si plusy a minusy a nakonec se pro ně rozhodla,“ uvedla Kovářová na svazovém webu.

„Vnitřně jsem asi už věděla, že v Turecku zůstávat nechci. Pro mě to bude určitě další krok směrem dál. Dva roky (v Kastamonu) mi přijdou jako dostatečně dlouhá doba pro to vyzkoušet si novou ligu, posunout se nějak dál,“ dodala.

Stejně jako s Kastamonu, kam odešla v roce 2020 z Baníku Most, se může těšit na start v Lize mistryň. V uplynulé sezoně byla v soutěži druhou nejlepší střelkyní týmu, tureckému celku se ale nedařilo a nezískal ani bod ze 14 zápasů. 

„Dostala jsem teď spousty prostoru a měla jsem tak možnost se v Lize mistryň ukázat. Hrát tuto soutěž bylo mým snem, chci v tom pokračovat a také dosáhnout na nějaké výsledky. Věřím, že s Krimem výsledky dobré budou,“ řekla Kovářová.

Do nejlepšího slovinského celku odchází i s dosavadní černohorskou spoluhráčkou Jovankou Radočevičovou. Stříbrná olympijská medailistka z Londýna 2012 ji v týmové tabulce střelkyň v LM jako jediná předčila. 

„Hodně se od ní učím, zkušeností má na rozdávání. Jsem šťastná, že se nakonec rozhodla podepsat tam smlouvu, protože si čím dál tím více sedáme na hřišti i mimo něj. Hrajeme vedle sebe a budeme se tam o sebe moci opřít,“ těšila se Kovářová na pokračující spolupráci s pětatřicetiletou hvězdou. 

,