Leoš Petrovský v dresu Plzně

Leoš Petrovský v dresu Plzně | foto: Martin Polívka, MF DNES

Rameno se lepší každým dnem, řekl pochroumaný plzeňský pivot Petrovský

  • 0
V závěru extraligového duelu proti Jičínu možná házenkáři Plzně počítali, jaké skóre by je vyneslo do čela tabulky. Nakonec scházely čtyři branky, pozici lídra uhájilo Zubří. Druhý Talent M.A.T. má po jasném vítězství 31:18 na kontě stejný počet šestnácti bodů, za nimi je s dvoubodovým odstupem duo Brno - Dukla Praha.

„Jaký to byl zápas? Takový normální... Tihle soupeři nás moc neprověří. Brno, Dukla nebo Karviná, to je pro nás jiný oříšek,“ mínil 21letý pivot Leoš Petrovský.

K výhře proti Jičínu přispěl pěti góly, hlavně v prvním poločase hýřil aktivitou. Dvoumetrový reprezentační obr se vrátil na palubovku po zranění ramene, které ho připravilo i o nedávný start kvalifikace o postup na mistrovství Evropy 2016.

Jak po té vynucené pauze vaše zraněné rameno zvládlo zápasovou zátěž?
Ideální to ještě zdaleka není, ale stav se naštěstí lepší každým dnem. Doufám, že to tak půjde dál.

Musel jste se šetřit?
Naštěstí je to levé rameno, při střelbě to nevadí. Jen při kontaktu občas bolí, ale snad to brzy pomine.

Bylo vidět, že hrajete s velkou chutí. Hodně jste se těšil?
Rozhodně. Jsem rád, že jsem zpátky. Já zvažoval, jestli už bych mohl nastoupit minulou středu v Lovosicích, nějak bych to přes bolest zkusil. Ale nešlo to. I kvůli tomu, že nesmím hrát ligu pět dnů po reprezentační akci, ze které jsem se kvůli tomu ramenu musel omluvit.

Pět gólů a navíc vysoká výhra. Jste spokojený?
Body jsou doma, to je to nejdůležitější. A našim fanouškům jsme snad ukázali, že porážka v Lovosicích byla jen chvilkovým zkratem.