Mometka z utkání Plzeň - Lovosice

Mometka z utkání Plzeň - Lovosice | foto: Martin Polívka, MF DNES

Z muže na hraně je štístko. A Lovosice zaútočí na házenkářský double

  • 0
V týmu házenkářů Lovosic už ani nemusel být. Minulá sezona spojky Pavla Chroustovského nedopadla ideálně a šéfové lovců řešili, jestli mu prodlouží smlouvu. Ještěže to udělali! Proměněnou sedmičkou po čase jim zařídil pohárový triumf a ve středu pár vteřin před koncem dokonal semifinálový obrat s Brnem. Lovosice jsou ve finále extraligy a zaútočí na double!

„Bylo by to krásné. S Plzní to sice bude moc těžké, začíná se u nich a mají čtyři reprezentanty v týmu, ale my je už letos dvakrát porazili. To jim minimálně pocuchá nervy. A klidně to může dopadnout i naším titulem!“ věří si Chroustovský.

Věřil i potom, co Lovosice výsledkově pokazily vstup do semifinále. Z Brna si přivezly dvě porážky a měly nůž na krku. „Ale věděli jsme, že jsme ty zápasy odehráli dobře. Navíc, když jsme je ve druhém domácím zápase porazili o 6 gólů, znervózněli,“ viděl Chroustovský.

Za vyrovnaného stavu 22:22 v rozhodující bitvě to vzal na sebe. I když plán byl jiný. „Měl jsem to zkusit dát Jirkovi Motlovi, ale toho hlídali osobně. Takže jsem musel vystřelit,“ líčí letošní lovosické štístko. „Snad to vydrží. Štěstí ke sportu patří a já ho zatím v kariéře zase tolik neměl.“

Však to taky měl loni v létě v Lovosicích nahnuté. „Jsem rád, že jsem ty pochybnosti zahnal. Odešel Krahulík a já po něm vklouznul do důležité defenzivní role. A trochu jsem se zlepšil i v ofenzivě,“ těší Chroustovského.

I proto teď lovci prožívají nejlepší období v historii, byť v úvodu sezony to bylo velké trápení. „Řešili jsme, jak se vůbec dostat do play-off. Byli jsme na dně, ale odrazili jsme se!“