Plzeňský Michal Tonar střílí, brání ho Dominik Miko z Lovosic. | foto: Ladislav Němec, MAFRA

Od sudích mi to přišlo jako kopání do mrtvol, říká lovosický kouč

  • 0
Dva výprasky jako hrom, přesto kouč házenkářů Lovosic Vladimír Šuma věří, že extraligové finále s Plzní ještě není ztracené.

„Nevzdáváme nic, to bychom finále vůbec nemuseli hrát! Každý zápas je jiný a my se doma pokusíme dvakrát zvítězit,“ sliboval Šuma po porážkách 25:33 a 18:26. V sobotu na domácí palubovce budou od 10.15 jeho lovci čelit mečbolu.

Co udělat jinak, aby to znovu nebyl propadák?
Musíme předvést takový výkon, abychom s Plzní hráli vyrovnaný stav a nedovolili jí utéct na větší rozdíl. Byl jsem optimista i před těmito dvěma zápasy, bohužel se nám nepovedl ani jednou vstup.

Jste hodně zklamaný?
Hlavně první poločasy obou zápasů měly společného jmenovatele: naše technické chyby. Téměř všechny Plzeň trestala. Nebyli jsme dostatečně agresivní v obraně, Milan Škvařil dal během pár minut hodně gólů z dálky. Pak nás stojí spoustu sil dohánět manko sedmi osmi gólů. Klobouk dolů před Plzní, ale chvílemi mi to od sudích připadalo jako kopání do mrtvol. Toho dojmu se nemůžu zbavit. Plzeň byla lepší, o tom není sporu, ale rozhodčí k tomu nemusejí takhle pomáhat.

Co bude klíčem k úspěchu? Minimalizovat technické chyby?
Určitě. V sobotu jsme jich měli 13, v neděli 11 jen v první půli. Ale ve druhých poločasech jsme si dokázali, že s Plzní se dá hrát.

,