Plzeňský Nikola Kosteski střílí na bránu v utkání proti Frýdku-Místku.

Plzeňský Nikola Kosteski střílí na bránu v utkání proti Frýdku-Místku. | foto: Petr Eret, MAFRA

Plzeňští házenkáři hostí Duklu, duel pomůže boji s rakovinou

  • 0
Pokud extraligové loučení s letošním rokem zvládnou vítězně, přezimují házenkáři Talent týmu Plzeňského kraje s jistotou na první příčce tabulky.

Lídr soutěže dnes v 17 hodin nastoupí v hale na Slovanech proti čtvrté Dukle, kterou diriguje bývalý plzeňský trenér Michal Tonar.

„Přezimovat první je vždycky fajn. Ale čeká nás těžký soupeř. Dukla je nevyzpytatelná, to ji asi charakterizuje nejlépe. Má zdatné individuality, hráče, kteří umí zápasy rozhodnout. Navíc sestava rotuje, těžko odhadnout, kdo na kterém postu nastoupí. Zápasy s Duklou se v Plzni berou jako derby, i proto chceme vyhrát,“ konstatoval kouč Talentu Petr Štochl.

Poslední zápas roku to pro jeho tým ještě nebude, příští středu přivítá v semifinále Českého poháru Brno. Až tímhle soubojem završí náročný program posledních týdnů.

„Pauzu mančaft potřebuje jako sůl, únava už je značná. Dost hráčů nám chybí, stabilně zápasy stojí na osmi devíti klucích, z toho jsou někteří dorostenci, na které bychom takovou zátěž ani neměli dávat. Ale všichni chceme ty dva poslední duely zvládnout,“ řekl plzeňský trenér.

Dnešní podvečer s Duklou má navíc charitativní nádech. Talent nastoupí ve speciálních růžových dresech, které poté půjdou do dražby. Veškerý výtěžek půjde na podporu boje a prevenci proti rakovině varlat a prsou. „To je další rozměr, proč je zápas důležitý. Loni se charitativní duel hodně povedl, vybralo se 200 tisíc korun. Na to chceme navázat. Doufám, že vyhrajeme a že se pro dobrou věc vybere ještě víc peněz než loni,“ věří Štochl.